Colorado Avalanche menetti sairastuvalle tärkeän osan joukkueestaan, kun kapteeni Gabriel Landeskog joutui leikkaukseen polvivammansa vuoksi. Hänen paluuaikataulunsa ei ole toistaiseksi tiedossa.

Landeskogilla on käynnissä jo kymmenes kausi Avalanchen kapteenina. Lisäksi hän on tehnyt tällä kaudella 51 otteluun tehopisteet 30+29=59. Tehotilasto näyttää lukemaa +27. Siinä on jo monta syytä sille, miksi Landeskogin menetys kirpaisee joukkuetta.

Joukkue on pelannut yhden ottelun ilman kapteeniaan. Siinä se onnistui voittamaan Calgary Flamesin loppulukemin 3-0. Vaikka ottelusta tulikin voitto, joukkueen suomalaistähti Mikko Rantanen huomasi heti, kuinka isosta poissaolosta oli todella kysymys. Hän vaatii muilta pelaajilta nyt enemmän johtajuutta.

– Hän (Landeskog) on iso osa meitä, etenkin johtajuuden suhteen, joten jos kapteeni menetetään kokoonpanosta, niin muiden täytyy nousta esiin ja käyttää ääntä pukuhuoneessa. En nimeä pelaajia, mutta jokaisen, jolla on vähänkin enemmän pelejä vyöllään, täytyy käyttää ääntä, Rantanen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Pukuhuoneen lisäksi Rantanen toivoo enemmän äänenkäyttöä myös vaihtopenkille.

– Joskus saatamme olla liian hiljaa pelien aikana vaihtopenkillä, ja yritämme työstää tätä asiaa. Kaikki me voidaan pitää ääntä.

Rantanen iski edellisessä voitto-ottelussa tehopisteet 1+1. Kaikkiaan hän on tehnyt tällä kaudella 57 otteluun tehopisteet 28+41=69.