Leijonien voittama olympiakulta sai myöskin New York Islandersin päävalmentaja Barry Trotzin avaamaan suunsa omalta osaltaan.

59-vuotias Trotz on valmentanut Islandersia kaudesta 2018-19 lähtien. Samaksi kaudeksi seuraan siirtyi myöskin tuore olympiavoittaja Leo Komarov, joka jatkoi joukkueessa aina viime syksyyn saakka, kunnes siirtyi KHL:ään pelaamaan.

Trotz ylisti Komarovia NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla upein sanoin:

– Hän on joukkuetta yhteen liimaava tyyppi. Harva ymmärtää, mitä kaikkea hän tekee ja millainen joukkuetoveri hän on.

Trotz oli erittäin ylpeä sekä Komarovista että Leijonista. Hän on myös päässyt kertomaan tästä Komaroville suoraan.

– Olimme yhteydessä häneen tänä aamuna harjoitusten yhteydessä, koska hän jätti jälkensä tänne ja hän on todella hyvä joukkuetoveri. Olen todella iloinen hänen ja hänen koko maansa puolesta. Hän säkenöi mitali kaulassaan, varmasti monestakin syystä oltuaan hereillä koko yön. Olen iloinen siitä, että Leo saa kokea tämän. Kaikki hänen joukkuetoverinaan olleet varmasti kannustivat häntä.

35-vuotias Komarov teki turnauksessa kuuteen peliin yhden maalin. Hän toimi myöskin Suomen varakapteenina.