Slovakia voitti Pekingin olympialaisissa kiekkohistoriansa ensimmäisen olympiamitalin. Joukkueen ehdoton ykkössankari oli 17-vuotias hyökkääjälupaus Juraj Slafkovsky, joka paukutti turnauksessa seitsemän maalia.

Turnauksen päätteeksi Slafkovsky valittiin tähdistökenttään. Hänet valittiin myös koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Slafkovsky varataan NHL:ään kesällä 2022. Hänen on arveltu menevän hieman ennen kymmenettä sijaa.

Olympialaiset voivat nostaa Slafkovskyn jopa ykkösvaraukseksi asti. Kanadalaishyökkääjä Shane Wrightia on pidetty todennäköisenä ykkösvarauksena, mutta viime aikoina Pohjois-Amerikassa on käyty paljon keskustelua siitä, että Wright on heikoin ykkösvaraus aikoihin.

Seuratasolal Slafkovsky on pelannut TPS:ssä. A-nuorissa hän on mättänyt tällä kaudella 11 otteluun tehot 6+12=18. Liiga-jengissä hän on jäänyt 21 matsissa tehoille 1+3=4.