Entisen NHL-puolustaja Ian Whiten ex-vaimo Tess White on paljastanut CTV-kanavan W5-dokumentissa karuja yksityiskohtia elämästään jääkiekkoilijamiehensä rinnalla.

Ex-vaimo kertoo aviomiehensä ajautuneen peliurallaan pahaan päihderiippuvuuteen, joka sai alkunsa kipulääkkeitä vaatineesta leikkauksesta toipumisesta.

– Hän oli täysipäiväinen lääkenarkomaani. Menetimme kaiken, talon sekä autot. Lähdin pelkkä vaatekassi mukanani ja jouduin rakentamaan elämäni täysin alusta, Tess White muistelee.

– Lääkkeet veivät hänen tilaansa jatkuvasti pahemmaksi ja pahemmaksi. Lopulta painostin häntä kuntoutukseen ja hän oli valmis siihen.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä ex-puolustaja karkasi kuntoutuksesta ja otti saman tien yliannostuksen, joka oli lähellä viedä tämän hengen.

– Seuraavana aamuna hän kirjautui ulos, käveli paljain jaloin johonkin kellariin ja jatkoi huumeidenkäyttöä. Sitä Iania, jonka tunsin, joka oli aviomieheni ja lastemme isä, ei enää ollut, ex-vaimo muistelee dokumentissa.

Tess White arvostelee dokumentissa myös NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen mielestään välinpitämätöntä tapaa tarjota päihdeongelmaisille pelaajille apua tarpeeksi ajoissa.

NHL:ssä vuosien 2005 ja 2013 välillä yli 500 ottelua pelannut White edusti taalajäillä Toronto Maple Leafsiä, Calgary Flamesiä, Carolina Hurricanesia, San Jose Sharksia sekä viimeksi Detroit Red Wingsiä.