Riippuvuus vahvoihin kipulääkkeisiin on jättimäinen ongelma. Pelaajilla on valtavat paineet palata pelikuntoon loukkaantumisten jälkeen, millä on monesti tuhoisat vaikutukset.

Kuvio etenee käytännössä niin, että pelaaja saa pyytäessään, joko omasta tai joukkueen asettamsta paineesta syntyvästä halustaan todella helposti voimakkaita kipulääkkeitä. Lääkkeiden antamista ei pahemmin kontrolloida, ja pelaaja jää koukkuun.

NHL-uran jälkeen pelaaja ei saa lääkkeitä enää yhtä helpolla, ja jää oman onnensa nojaan myös vieroittumisen kanssa. Hyvin usein tämä johtaa siihen, että pelaajan rahat menevät lääkkeisiin, mutta rahat ehtyvät hyvin nopeasti ilman NHL-tuloja.

Moni varoittavista esimerkeistä on poistunut ajasta iäisyyteen, kuten Derek Boogaard ja Bob Probert. Kohtalotoveriksi meinasi liittyä myös Ian White, jonka tarinasta TSN julkaisi dokumentin tämän ex-vaimo Tess Whiten näkökulmasta.

White taisteli itsensä pelikuntoon kerta toisensa jälkeen, kun hän huolehti NHL-uransa jatkosta. Käänteen tekevä tapaus oli, kun oman maalivahdin luistin leikkasi polven läheisyyteen niin syvän haavan, että luu näkyi paljaana.

Tämän seurauksena lääkäri määräsi tuolloin Detroit Red Wingsissä pelanneelle puolustajalle tämän ensimmäiset opioidit. Lienee sanomattakin selvää, että White jäi koukkuun.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA järjesti Whitelle vieroitushoidon, josta 178-senttinen kanadalainen luikki lääkkeiden salakuljetusyritysten jälkeen karkuun. Tämän jälkeen NHLPA ei ollut missään yhteydessä tämän kotiin vuosikausiin.

Toisen, Whiten pariskunnan itse järjestämän vieroitushoidon jälkeen Ianilla tuli lääkkeiden yliannostus, jonka seurauksena hän miltei kuoli. Silloinen vaimo Tess suoritti paineluelvytystä yhdeksän minuuttia, kunnes mies haettiin sairaalaan, josta hän lähti jo seuraavana aamuna kotiinsa päihteiden perässä.

Seitsemän vuotta ensimmäisen vieroitushoidon jälkeen White vietti osan öistä kaduilla, sillä NHL-uran päättyessä raha oli loppu. Silloin Tess oli yhteydessä NHLPA:han, joka soitti tuon jälkeen ensimmäistä kertaa sitten tuon kyseisen vieroitusajan ja järjesti perheelliselle miehelle huoneen hotellista. Tessin mukaan NHLPA tiesi Whiten tilasta kaksi viikkoa ennen yhteydenottoa.

Pariskunta on nykyisin eronnut, koska Tess uskoo, ettei nykyinen versio ole enää se sama mies, jonka kanssa hän menisi naimisiin. White pelaa nykyään kuuden kauden tauon jälkeen pohjoisamerikkalaisessa FPHL-nimisessä alasarjassa.