Tanskalainen konkarisentteri Frans Nielsen päättää pitkän ja komean pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen. Nielsenin lopettamispäätöksestä kertoi Hockeytinget-sivusto keskiviikkona.

37-vuotias Nielsen pelasi urallaan 925 NHL-ottelua runkosarjassa tehopistein 167+306=473 sekä 24 pudotuspeliottelua pistein 4+5=9. Hän debytoi NHL:ssä jo kaudella 2006-07. 15 NHL-kauden aikana hän edusti New York Islandersia sekä Detroit Red Wingsiä, toimien myöskin molempien joukkueiden varakapteenina osan ajasta.

Viime kauden jälkeen Nielsen jätti NHL-kaukalot taakseen ja siirtyi täksi kaudeksi DEL-liigaan Eisbären Berlinin joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. Tähän mennessä hän on tehnyt kauden 20 otteluun pisteet 6+8=14. Kun joukkueen kausi päättyy, myöskin Nielsenin pitkä ura päättyy.

Tanskan pitkäaikainen maajoukkuemies on pelannut urallaan kahdeksat MM-kisat, joista viimeisimmät keväällä 2018. Hänet valittiin juuri myöskin Tanskan olympiajoukkueeseen. Maa ei ole koskaan aiemmin pelannut olympialaisissa.

NHL:n työsulkukaudella 2012-13 Nielsen pelasi myöskin Liigassa Lukon riveissä. Hän teki silloin 27 otteluun tehopisteet 4+20=24.