Edmonton Oilersin GM Ken Hollandin tuoreet kommentit liittyen seuran strategiaan siirtomarkkinoilla ovat nostaneet esille uusia spekulaatioita albertalaisseuran mahdollisista peliliikkeistä joukkueen vahvistamiseksi.

Holland paljasti hiljattain medialle, ettei ole aikeissa luopua kärkivarausvuoroistaan ja nuorista lupauksistaan vahvistaakseen joukkuetta lyhyellä tähtäimellä. Tämä rajaa ulos mahdollisista siirtokohteista mm. Philip Brobergin, Dylan Hollowayn, Markus Niemeläisen sekä Ryan McLeodin Jesse Puljujärvestä puhumattakaan.

Hollandin tuoreet puheet ovatkin nyt nostaneet siirtospekulaatioihin kokeneen huippupuolustaja Tyson Barrien. 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Barrie tunnetaan hyvin kiekkoa liikuttavana hyökkäävänä puolustajana, mutta myös miehen anti puolustuspäässä on mainettaan parempaa. Tämä yhtälö tekisikin 30-vuotiaasta kanukista haluttavan hankintakohteen usealle NHL-seuralle.

Barrien siirron mahdollistaisi ennen kaikkea Evan Bouchardin kehitys. 22-vuotias entinen 1. kierroksen 10. varaus on noussut tällä kaudella Oilers-pakiston liideriksi, mikä mahdollistaisi Oilersille Barrien kauppaamisen hyökkäyksen vahvistamiseksi. Bouchard on takonut 35 pelissä komeat kuusi maalia ja 19 tehopistettä.

Oilersin toimistolla odotetaankin tällä hetkellä Evander Kanen tilanteen ratkeamista. San Jose Sharksista lähtöpassit saanut kohupelaaja olisi Oilers-hyökkäykselle todellinen täsmäase. Mikäli Kane-pesti kariutuu, uskotaan Hollandin suuntaavaan katseensa seuraavaksi siirtomarkkinoille – ja tarjoavan vaihdossa juuri Barrien palveluksia.