Tuukka Rask palasi NHL-kaukaloon perjantain vastaisena yönä tuttuakin tutumman Boston Bruinsin väreissä kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Paluu sujui pitkien terveyshuolien jälkeen mainiosti, kun Philadelphia Flyers kaatui 3-2.

Savonlinnalainen torjui 25 kutia ja hän nousi ottelun kakkostähdeksi. Eteen ylsi vain kypärätempun ampunut joukkuekaveri David Pastrnak.

Leikkauspöydällä käynyt pelaaja virnisti matsin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että hän oli jo päässyt unohtamaan ottelupäivän rutiinit.

Pelaaja kuitenkin näytti pääsevän sisään mainiosti. Vuoden 2011 Stanley Cup -mestari on pelannut taalaliigassa pudotuspelit huomioiden lähes 700 ottelua. Yön matsi mahtoi silti jäädä muistoihin varsin voimakkaasti.

– Olihan tämä tunteikas juttu. Oli hienoa nähdä faneilta saamani kannustus. En kokenut olevani ruosteessa, tai ehkä vähän. Alku ei ollut helpoin.

Ainakin pelin jälkeen ne rutiinit löytyivät paremmin kuin hyvin. Nyt Bostonissa on kolme suomalaista, lisäksi ykköspakkiparin Urho Vaakanainen (0+0) ja kakkosketjun sentteri Erik Haula (0+1).

– On hienoa, kun pääsee puhumaan suomea. Pelin jälkeen kopissamme soi yksi suomalainen biisi. Meillä onkin ollut tarpeeksi tässä pelaajia Ruotsista, Tshekistä ja Slovakiasta, molari veisteli.

– Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä peli. Pystyin torjumaan ongelmitta, savonlinnalainen sanoi viitaten siihen, ettei terveys piinannut.