Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut käynnistyvät tämän viikon sunnuntaina.

Nuoret Leijonat pelaa ainakin ennakkoon helpommassa alkulohkossa, jossa se kamppailee lohkovoitosta Kanadan kanssa. Useat vedonlyöntiyhtiöt, kuten NordicBet, pitävät kertoimien mukaan Kanadaa kisojen selvänä ykkössuosikkina.

Kovimmat haastajat tulevat sen sijaan ennakkoon toisesta lohkosta, sillä Yhdysvallat on saanut jälleen kerran jalkeille vahvan ryhmän. Tänä vuonna myös Venäjällä on niin vahva ryhmä kasassa, että joukkueen ulkopuolelle jäi NHL-sopimuksen alaisia lupauksia.

Kanadan, Yhdysvaltojen ja Venäjän jälkeen kovimmat haastajat ovat Suomi ja Ruotsi. Myös Ruotsi pelaa samassa lohkossa Yhdysvaltojen ja Venäjän kanssa.

Selvästi heikoin MM-ryhmä on kasassa Itävallalla, joka pelaa Nuorten Leijonien kanssa lohkossa.

A-lohko:

USA
Ruotsi
Venäjä
Sveitsi
Slovakia

B-lohko:

Saksa
Suomi
Kanada
Tshekki
Itävalta