Arizona Coyotesin kaupitteleman tähtipuolustaja Jacob Chychrunin hintalappu on nousemassa melkoisiin sfääreihin.

NHL-toimittaja Nick Kypreosin mukaan Coyotesin ”massiivinen” hintapyyntö 23-vuotiaasta tähdestä voi hyvinkin kohota samalle tasolle, mitä Vegas Golden Knights maksoi Buffalo Sabresille taannoisen Jack Eichel -treidin yhteydessä.

– Korvaus Eichelista oli Alex Tuch, Peyton Krebs, ykköskierroksen varausvuoro sekä yksi ykkös- tai kakkoskierroksen varausvuoro. Toisin sanoen neljä palasta. Tämä on sitä, mitä Arizona haluaa Chychrunista, Kypreos arvioi.

Sportsnetin Elliotte Friedman listasi jo aiemmin syitä sille, mikä tekee järkälemäisestä puolustajasta niin houkuttelevan vaihtoehdon muille NHL-seuroille – jättimäisestä hintalapusta huolimatta. Friedman nostaa pöydälle lisäksi yhden kiinnostuneen seuran.

– Voin kertoa, että Toronto Maple Leafs on yksi kiinnostuneista seuroista. Tässä on puolustaja, joka pystyy pelaamaan 25 minuuttia illassa ja joka on iskenyt 30 maalia kahteen viime kauteen. Tämän tasoinen 23-vuotias pelaaja, jonka 4,6 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä kolme seuraavaa kautta, on todella houkutteleva vaihtoehto, Friedman luettelee.