Näkökulma: Onko Mikko Rantasesta uudeksi Leon Draisaitliksi?

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche on loukkaantumisten vuoksi istuttanut Mikko Rantasen keskushyökkääjäksi. Suomalaistähti vaikuttaa viihtyvän uudella pelipaikallaan erinomaisesti ja tulostakin on tullut.

Nathan MacKinnonin odotetaan tervehtyvän lähiviikkoina, jolloin Rantanen palaa todennäköisesti ykkösketjun laidalle. Mutta onko se sittenkään oikea ratkaisu?

Colorado on jo vuosia kärsinyt siitä, ettei se saa tarpeeksi apua maalintekoon alemmista ketjuista. Ykkösketju on ollut NHL:n parhaan kolmen joukossa yhdessä Boston Bruinsin ja Edmonton Oilersin ykkösvitjojen kanssa, mutta se ei riitä.

Kannattaisiko Coloradon hajauttaa muniaan useampaan koriin? Se näyttää toimivan Edmontonissa ja on tunnetusti toiminut vuosikausia Pittsburghissa.

Rantanen voisi olla Coloradon uusi kakkossentteri, joukkueen oma Leon Draisaitl tai Jevgeni Malkin. Suomalainen voisi nostaa kakkosketjun aivan uudelle tasolle, mutta aina ylivoimalla tai ratkaisun hetkillä hänet voitaisiin iskeä takaisin tutkapari MacKinnonin vierelle.

Jos katsotaan NHL:n viime aikaisia mestareita, kaikilla joukkueilla on ollut kaksi tähtitason sentteriä: Tampa Bayn Steven Stamkos ja Brayden Point, Washingtonin Niclas Bäckström ja Jevgeni Kuznetsov sekä Pittsburghin Sidney Crosby ja Malkin.

Olisiko Coloradonkin syytä kokeilla voittavaa reseptiä?


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½