Kanada on saamassa todellisen supervahvistuksen sen kotikamaralla vuodenvaihteessa pelattaviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Anaheim Ducks tiedotti viikonloppuna lähettäneensä tämän vuotisen varaustilaisuuden kolmosvarauksen, Mason McTavishin loppukaudeksi OHL-seura Peterborough Petesiin. 18-vuotias keskushyökkääjä pelasi alkukauden aikana yhdeksän NHL-peliä tehoin 2+1=3. McTavishin isä on aikoinaan SM-liigassa kovaa jälkeä SaiPan ja Bluesin paidassa neljällä kaudella tehnyt Dale McTavish.

– Olemme tyytyväisiä Masonin kehitykseen, mutta uskomme, että pitkässä juoksussa on hyödyllisempää antaa hänen kehittyä tämän kauden ajan OHL:ssä ja päästä pelaamaan Kanadan paidassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Samalla hän saa kokemusta luonnollisimmalta pelipaikaltaan päästessään pelaamaan keskushyökkääjäänä, Ducksin väliaikainen GM Jeff Solomon kommentoi seuran tiedotteessa.

Päätös McTavishin palauttamisesta junioriliigaan tarkoittaa samalla sitä, että tämän tulokkassopimus siirtyy alkavaksi vasta ensi syksystä.