Florida Panthersin maalitykki Eetu Luostarisen putki on kulkenut tällä kaudella mallikkaasti, ja pelaaja on latonut häkkejä lähestulkoon joka toisessa ottelussa. Kauden saldo 14 pelin jälkeen on 6+0.

Häkeistä kuudes syntyi perjantaiyönä. Luostarinen nousi ratkaisijaksi, kun hän upotti Floridalle 2-1-voittomaalin 4-1-numeroihin päättyneessä New Jersey Devils -ottelussa. Nelosketjun sentterin häkki syntyi toisen erän alussa.

– Mikä alku hänen kaudelle, paikallistoimittaja Jordan McPherson ihasteli Twitter-tilillään.

23-vuotias pesäpallopitäjä Siilinjärven kasvatti kellotti ottelussa peliaikaa vajaat 13 minuuttia. Panthersin toinen suomalaissentteri Anton Lundell jäi pisteittä, mutta vastuuta irtosi päälle 17 minuuttia. Aleksander Barkov oli sivussa loukkaantuneena.

NHL:ään toissa kaudella murtautunut, mutta silloin vain kahdeksan peliä Carolina Hurricanesissa pelannut Luostarinen sai viime kaudella vastuuta 44 pelissä pistein 3+5. Tähän faktaan nähden nykyinen maalivire on upeaa seurattavaa.

Yön kierros oli vielä kesken, kun tämä juttu julkaistiin. Silloin Luostarinen keikkui suomalaistenkin maalipörssissä jaetulla kolmospaikalla, edellään Barkov ja seitsemän häkin Canes-pelaaja Sebastian Aho.

Kuudella maalilla irtoaa lisäksi pantteripaitojen maalipörssin kolmossija. Edellä ovat vain yhdeksän häkin Anthony Duclair ja Aleksander Barkov.