Pohjoisamerikkalainen valtamedia Sportsnet julkaisi aiemmin viikolla arvionsa ensi kesän NHL-draftin ykköskierroksen varausjärjestyksestä. Se näkee, että vuonna 2022 ykköskierroksella napattavien 32:n ensimmäisen joukossa taalaliigaan varataan kolme suomalaista ja neljä kotimaamme liigapelaajaa.

Lähteen mukaan OHL:n Kingston Frontenacsissa pelaavan sentteri Shane Wrightin ja VHL:n Omskissa laitahyökkääjänä liitävän Ivan Mirosnitsenkon perässä kolmantena NHL:ään menee turkulaisen TPS:n vasen laituri Juraj Slafkovsky. Tämän perässä on sarjan toinen timantti, Jyväskylän JYPin laitahyökkääjä Joakim Kemell.

Liigadebytantti keikkui viikonloppuun lähdettäessä sarjan pistepörssin kärkipaikalla, kun syksyn 16 ottelua olivat tuoneet tehot 12+6. Maalimäärä on sarjan isoin.

Kemellin joukkuekaveri, laitahyökkääjä Brad Lambertin varausnumero on arvioiden mukaan 11 ja HIFK-pakki Otto Salinin 30.

Lambert nousi Nuorten Leijonien matkaan U20-haastajajoukkueesta, kun Kemell loukkaantui noin viikko sitten Lukko-ottelussa.

180-senttinen ja 87-kiloinen nollanelonen on pelannut Liigassa vasta yhden ottelun. Hänen varausnumeron on asiantuntijoiden piirissä arveltu olevan jotain 30:n ja 60:n väliltä.