Montreal Canadiensin alkukausi pakettiin niputettuna: Neljä ottelua, neljä tappiota, maaliero 3-15. Nolla pistettä, ja maksimissaan yksi tehty maali ottelua kohden. Paras pistemies koko sarjan pistepörssissä jossain sadan huonommalla puolella.

Viime yönä tuli pannuun San Jose Sharksilta 0-5. Taulussa oli jo avauserän jälkeen lukemat 0-3.

San Jose -pelin perustilastoista esimerkiksi laukauksia tuijottamalla matsi olisi voinut päättyä toisinkin. Haipaidat veivät laakit nimiinsä vain 25-21.

– Tiesimme heidän pelaavan nopeaa, kiekollista peliä painamalla limppua maalille. Meillä on pelin tietyillä osa-alueilla suorittamisen ja sitoutumisen puutetta. Ne maksoivat meille hintaa, Habs-luotsi Dominique Ducharme sadatteli Montreal Gazetten mukaan.

Canadiensin arjessa on epäkohtia läjäpäin, kuten alun yksinkertaiset ja karmeat esimerkit osoittavat. Surkeuden kruunaavat sarjan huonoin, nollaprosenttinen ylivoima ja neljänneksi huonoin (58,8) alivoima.

Canadiensin suomalaisetkaan eivät ole pystyneet ihmetekoihin, sillä vain Joel Armia on yltänyt tehoille saldolla 0+1. Taalaliigan ainoan nollakerholaisen kausi jatkuu perjantaiyönä Carolina Hurricanesia vastaan.

– Meidän on nyt vain tehtävä asioita oikein löytääksemme ratkaisuita. Näistä asioista eroon pääseminen ei ole koskaan helppoa. Näiden tapahtuminen alkukaudesta on tietysti pettymys. Nyt meitä haastetaan kovasti, luotsi sanoi.

– Kovassa paikassa meitäkin testataan – ja olemme nyt siinä pisteessä.