NHL-toimittaja: Jack Hughes saamassa jättimäisen jatkosopimuksen – verrataan toiseen nuoreen tähteen

© Kuva: Getty Images

NHL:n kesän 2019 ykkösvaraus Jack Hughes pelaa parhaillaan sopimuksensa viimeistä kautta.

Varsinkin varausvuonna mediassa hypetetyn New Jersey Devilsin 20-vuotiaan superlupauksen debyyttikausi 2019-20 NHL:ssä oli vaikea – heiveröinen nuorukainen iski 61 pelissä odotuksiin nähden vaisut 21 (7+14) tehopinnaa. Viime kausi sen sijaan oli jo lupauksia antava jenkin taituroitua 56 peliin tehot 11+20=31.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskookin Devilsin istuvan mielellään neuvottelupöytään Hughesin taustajoukkojen kanssa jo syksyn aikana. Hughesin leirin puolella intressit aikaiselle jatkosopimukselle eivät sen sijaan liene yhtä vahvat.

– Devils rakastaisi tilannetta, jossa he saisivat nuoren pelaajan kiinnitetyksi jatkosopimuksella vuosi ennen tulokassopimuksen päättymistä, samoin kuin Montreal Canadiens toimi Nick Suzukin kanssa.

– Hughesin tapauksessa, he todennäköisesti haluavat kansikuvapoikansa nimen sopimuspapereihin ennen kun tämä tekee todellisen läpimurtonsa. Sellaista ei ole vielä näkynyt, mutta viitteitä tälle on olemassa. Tästä syystä agentti Pat Brisson saattaa hyvinkin viivytellä sopimusneuvottelujen suhteen, LeBrun järkeilee.

Agentin arvion mukaan Hughesin ensimmäinen varsinainen NHL-sopimus tulee lyömään laudalta Canadiensin Suzukille antaman kahdeksan vuotisen, 7,875 miljoonan dollarin vuosipalkan takaaman jättisopimuksen.