Jimmy Hayesin elokuinen kuolema yllätti koko jääkiekkoyhteisön. Entinen NHL-pelaaja löytyi kuolleena kotoaan vain 31-vuotiaana. Hänen veljensä Kevin Hayes pelaa NHL:ssä edelleen.

Philadelphia Flyers -hyökkääjän kanssa etunimen jakava isä päätti nyt tuoda kuoleman taustat julki.

— Toivon, että Jimmyn tarinan julkistaminen voi pelastaa jonkun elämän, Jimmy Sr. toteaa Boston Globen haastattelussa.

Jimmyn ruumiinavauksessa kuoleman syyksi selvisi akuutti myrkytys fentanyylistä ja kokaiinista. Fentanyyli on lyhytvaikutteinen kipua lievittävä aine, joka on arviolta 75-100 kertaa tehokkaampaa kuin morfiini. New Jersey Devilsistä, Boston Bruinsista, Florida Panthersistä ja Chicago Blackhawksista tutun ex-hyökkääjän ongelmat kipulääkkeiden kanssa olivat isälle tiedossa jo ennestään.

— Ehkä noin 16-17 kuukautta sitten huomasin Jimmyn käytöksessä muutosta ja sanoin, että sinulla voi olla ongelma näiden pillereiden kanssa. Hän oli ollut loukkaantuneena jonkin aikaa ja uskon, että hän alkoi silloin ottamaan kipulääkkeitä. Sanoin ”Jim, näen tässä ongelman”.Hän oli kolmekymppinen, joten en voinut käskeä häntä hakeutumaan hoitoon. Joten sanoin ”Kun haluat apua, olen sinun tukenasi”.

Pian Jimmy ottikin yhteyttä.

— Hän soitti minulle kolme viikkoa myöhemmin ja sanoi ”Olen koukussa näihin pillereihin. Loukkaannuin ja aloin ottaa näitä, enkä koskaan päässyt irti”. Järjestin hänelle apua ja hän meni vieroitukseen. Joten hän sai apua ja luulin hänen olevan matkalla palautumiseen. Mutta tämä ***** on niin voimakasta.