Florida Panthersin oma juhannuksen 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Bogrström siirtyi alkaneeksi NHL-kaudeksi Chicago Blackhawksin riveihin. Hän aloitti 2-4-tappioon päättyneen Colorado Avalanche -matsin kolmosketjussa, mutta kamppailun aikana rooli muuttui radikaalisti.

 

Monipuolinen hyökkääjä nostettiin yllättäen ykkösketjun keskelle, jonka muut pelaajat olivat laiturit Alex DeBrincat ja kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Patrick Kane.

Taalaliigassa ennen tätä kautta vain 58 ottelussa pistein 9+10 pelannut sentteri kauhoi aloituksia 50 prosentin tarkkuudella, ja merkattiinpa hänelle myös syöttöpiste.

Reilut 13 minuuttia pelannut Borgström sai tililleen syöttöpisteen Dominik Kubalikin iskemään 1-3-kavennukseen. Kakkossyöttö oli pitkän aikaa Philipp Kurashevilla, mutta myöhemmin se korjattiin viime kauden HIFK-miehelle.

Viime kauden 38 liigapeliä HIFK:ssä toivat suomalaisen tilille tehot 13+13 (+15).