San Jose Sharksin harjoitusleirillä muhii suomalaisyllätys.

Kun NHL-kauden alkuun on aikaa enää alle kaksi viikkoa aikaa, niin joukkueen vahvuudessa on yhä mukana vasta 20-vuotias Santeri Hatakka.

Nuori puolustaja on antanut harjoitusleirillä loistavia näyttöjä, ja muun muassa The Athletic -sivusto on uutisoinut, että suomalaislupaus voisi murtautua jo nyt Sharksin NHL-miehistöön. Myös monet fanit ovat samaa mieltä.

Viimeisimmässä harjoitusottelussa Hatakka pelasi Sharksin kolmannessa pakkiparissa yhdessä kokeneen Marc-Edouard Vlasicin kanssa. Ottelussa kahdesti laukonut ja kolmesti taklannut suomalainen sai jääaikaa 16 minuuttia ja 23 sekuntia. Myös plus/miinus-saldo näytti lukemaa +1, vaikka kamppailu päättyikin Anaheim Ducksin 3-2-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Hatakan kohdalla alkuperäinen suunnitelma on ollut, että hän palaisi vielä yhdeksi kaudeksi lainalle Ilveksen riveihin. Nähtäväksi jää, muuttuvatko suunnitelmat viime hetkellä.