NHL:ssä jo syksyllä 1997 debytoinut hyökkääjälegenda Patrick Marleau yrittää yhä jatkaa uraansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

42-vuotias, pudotuspelit mukaan laskettuna lähes 2000 NHL-peliä pelannut hyökkääjä on yhä ilman sopimusta, eikä ottajia välttämättä ole jatkossakaan jonoksi asti. PuckEmpire-sivusto maalaa varsin synkän kuvan kanadalaisen uran jatkohaaveille.

– Marleau ei ole pelaaja, jolla olisi enää käyttöä mestaruutta tavoittelevassa NHL-joukkueessa. Näyttää siltä, että myös San Jose Sharks on jo siirtänyt katseensa eteenpäin. Mikäli hän haluaa yhä jatkaa uraansa, hänen on otettava vastaan NHL:n minimisopimus jostain uudelleenrakennusjoukkueesta ja toivottava pystyvänsä todistamaan olevansa yhä käyttökelpoinen vuokrapelaaja NHL:n siirtotakarajalla, PuckEmpire arvioi.

Sivuston mukaan Marleau saattaisi yhä mahtua Buffalo Sabresin, Anaheim Ducksin tai Ottawa Senatorsin kokoonpanoihin, joskin kaikki edellä mainitut seurat saattavat satsata alkavalla kaudella kokemuksen sijaan nuorten pelaajiensa kehittämiseen.

Marleau pelasi viime kaudella Sharksissa täyden 56 ottelun runkosarjan. Takavuosien tehoista oli enää turha haaveilla, sillä veteraanihyökkääjä merkkautti koko kaudella tehot 4+5=9.