Yhdessä NHL:n kesän yllättävämmissä siirroissa Vegas Golden Knightsin tähtivahti Marc-Andre Fleury kaupattiin Chicago Blackhawksiin. Vaihdossa Vegas sai suomalaishyökkääjä Mikael Hakkaraisen. Moni kiekkoihminen ihmetteli, kuka ihme tämä Hakkarainen oikein on.

Suomalaisellekin kiekkoväelle Hakkarainen voi olla vieraampi nimi. 23-vuotias hyökkääjä on pelannut Yhdysvalloissa kaudesta 2015-16 asti. Hän on pääosin kiekkoillut USHL:ssä, jossa parhaalla kaudella syntyi 42 otteluun 47 tehopistettä. Menestyskauden jälkeen hän solmi NHL-sopimuksen Chicagon kanssa.

The Athletic haastatteli Hakkaraista ja hänen agenttiaan siirrosta. Koko tilanne tuli suomalaiselle täytenä yllätyksenä. Hän kuuli asiasta tekstiviestissä kaveriltaan.

– Hän kysyi, että kuka muu oli mukana vaihtokaupassa. Kerroin, että heidät vaihdettiin päittäin, Hakkaraisen agentti Jeff Boston taustoittaa.

– Ei ole ihan jokapäiväistä, että joku vaihdetaan päittäin tulevan Hall of Fame -pelaajan kanssa.

Oman mausteensa erikoiseen siirtoon tuo, ettei Hakkaraisen uusi seura Vegas Golden Knights edes halua häntä. Chicagon oli vain annettava joku sopimus, ettei sopimusten kokonaismäärä ylittyisi. Hakkarainen jatkaa Vegasin sopimuspelaajana Chicagon organisaatiossa.

– Tämä on hieman hämmentävää. En usko, että olen koskaan kuullut vastaavasta järjestelystä, Hakkarainen kommentoi.

– Tämä on outo tilanne, jossa Chicagolla on heidän omat pelaajansa, joita he haluavat kehittää AHL-seura Rockfordissa, ja minä en kuulu Chicagon pelaajiin enää. Minusta tuntuu, että he eivät halua pelaajaa, joka ei ole heidän omansa. Tämä on hullua. Kannatan sitä, että menen ECHL-seura Indy Fueliin, kehitän itseäni parhaani mukaan ja pysyn terveenä.