Montreal Canadiensin kapteeni Shea Weber saattaa joutua päättämään loistokkaan pelaajauransa, paljastaa seuran GM Marc Bergevin.

Seurapomo vahvistaa samalla, että 35-vuotias tähtipuolustaja on sivussa tositoimista ainakin tulevan kauden ajan.

– Marc Bergevinin mukaan Weberillä on lukuisia eri vammoja (nilkka, peukalo, polvi, jalka). Harjoitusten väliin jättäminen ei ole hänelle vaihtoehto. Hän ei tule takaisin ensi kaudella, eikä luultavasti enää lainkaan, NHL-toimittaja Eric Engels kertoo.

Lähes kahdeksan miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Weberin sopimus ulottuu kesään 2026. Mediassa miehen korvaajaksi onkin nyt vahvimmin ehdolla Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen. Suomalaisen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä tulevan kauden, eikä puolustaja ole aikeissa jatkaa uraansa Sabresissa tämän jälkeen. Sabresin uskotaankin tekevän parhaillaan töitä pitkäaikaisen luottomiehensä kauppaamiseksi kesän aikana.

Pelaajatyypiltään Ristolainen sopisi loistavasti Weberin korvaajaksi. Kokenut turkulainen on Weberin tavoin todella kovaotteinen puolustaja, joka on todistanut kykynsä myös hyökkäyspäässä.