Flamesin pitkäaikainen kapteeni jätti seuran haikein mielin – on samalla innoissaan tulevasta: ”Ainutlaatuista”

© Kuva: Getty Images

Seattle Kraken poimi NHL:n laajennusvaraustilaisuudessa riveihinsä Calgary Flamesin pitkäaikaisen kapteenin, Mark Giordanon. Puolustaja ehti pelaamaan seurassa yhteensä 949 ottelua runkosarjassa ja 23 ottelua pudotuspeleissä.

Edellisen kahdeksan kauden ajan Giordano toimi Flamesin kipparina. Nyt edessä oli kuitenkin siirto uusiin maisemiin, ensimmäistä kertaa NHL-uran aikana. Puolustajalle siirto pitkän Flames-uran jälkeen oli luonnollisesti vaikea paikka, mutta samalla hän näkee jo positiivisetkin puolet siirron suhteen.

– Kun pelaat jossain niin kauan kuin minä, et voi koskaan odottaa siirtoa kunnes se todella tapahtuu. Se oli hieman shokki, hieman outo ja hieman hullu yö. Mutta sitten tullessani tänne tänä aamuna olen iloinen siitä, että hyppäsin tähän koneeseen ja tulin tänne, Giordano kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Kanadalaispuolustaja sanoi tietävänsä, että siirto olisi mahdollisesti edessä, kun Flames julkaisi suojattujen pelaajien listansa ja hän ei omaa nimeään listalta löytänyt. Hän olikin siitä lähtien hyvin tiiviisti yhteydessä Flamesin toimitusjohtaja Brad Trelivingin kanssa.

– Se oli vaikea paikka hänellekin, että ketä suojataan ja ketä ei, ja me molemmat tiesimme, että tämä voi olla potentiaalinen tulos. Joten minulla ei ole mitään muuta kuin kunnioitusta häntä ja tätä organisaatiota kohtaan. He ovat tehneet niin paljon minulle.

Treliving ylisti joukkueen pitkäaikaista kapteenia. Hänen sanojensa mukaan Giordanon arvoa seuralle ei voi korostaa liikaa.

– Meillä ei ole tänään tarpeeksi aikaa puhua siitä, mitä Mark Giordano tarkoittaa, hän ei merkinnyt ainoastaan tälle joukkueelle, vaan myös yhteisöllemme, joukkuekavereille, faneillemme sekä itselleni henkilökohtaisesti. Hän on ollut valtava johtaja. Olen sanonut lukemattomissa yhteyksissä, että minulle hän on ollut tämän joukkueen moraalinen kompassi jo pitkään, ja hänen siirtyminen eteenpäin tarkoittaa todella tärkeän luvun päättymistä tässä seurassa, Treliving kehui.

Giordano on potentiaalinen ehdokas Krakenin seurahistorian ensimmäiseksi kapteeniksi. Hän tietää, että häneltä odotetaan johtajuutta ja esimerkin näyttämistä uudessa seurassa.

– Se on mielestäni melko hieno kokemus meille kaikille, ja mielestäni tämä on ainutlaatuista. Useimpien vuosien aikana palaat joukkueeseen, jossa on ainakin 13-14 tyyppiä, joiden kanssa pelasit edellisenä vuotena. Tällä kertaa kukaan meistä ei on pelannut yhdessä, joten meidän on saatava pelimme yhtenäiseksi mahdollisimman pian ja luoda hyvät suhteet ja siteet, Giordano pohtii.