Playoff-ennakko: Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens – onko Habsin duunarinipun eväät syöty?

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights ja Montreal Canadiens ovat selvittäneet tiensä NHL:n pudotuspelien ns. Final Fouriin kaukaa takarivistä.

Siinä missä Vegas on niputtanut tähän mennessä tieltään Minnesota Wildin (4-3) sekä mestarisuosikki Colorado Avalanchen (4-2), onnistui Canadiensin kurinalainen duunarijoukkue pudottamaan Kanadan divisioonan suurimman ennakkosuosikki Toronto Maple Leafsin (4-2) sekä viimeksi Winnipeg Jetsin suoraan neljässä pelissä.

Canadiensin lepoetu saattaakin näkyä sarjan alussa, joskin sitä kompensoi Vegasin kotiluolassa odottava hurmoksellinen tunnelma, joka tuo taatusti energiaa molempien joukkueiden – ja varsinkin Golden Knightsin – peliin.

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 4-2

Runkosarjan pisteet: 82-59
Ylivoima pudotuspeleissä: 17,8%-19,2%
Alivoima pudotuspeleissä: 71,4%-90,3%
Tehtyjen maalien keskiarvo pudotuspeleissä: 3,08-2,55
Päästettyjen maalien keskiarvo pudotuspeleissä: 2,08-2,18

Vegasin ja Montrealin sarjan ratkaisu saatetaan nähdä maalivahtiosastolla, jossa kaksi unelmakesää pelaavaa kokenutta tähtivahtia, Marc-Andre Fleury (1,81 ja 92,5%) ja Carey Price (1,97 ja 93,5%) ottavat mittaa toisistaan.

Oman lisävärinsä otteluun tuo joukkueiden vuonna 2018 pyöräyttämä blockbuster-tason treidi, jossa Vegas hankki Max Paciorettyn vaihdossa Tomas Tatariin ja Nick Suzukiin. Pacioretty on ollut Golden Knightsin tämän kauden paras maalintekijä 24 osumallaan. Tatar nakutti runkosarjassa tehot 10+20=30. Suzuki puolestaan on syttynyt tällä kaudella tähdeksi 21-vuotiaan sentterin iskettyä 56 runkosarjapelissä tehot 15+26=41. Pudotuspeleissä kasassa 11 peliin tehot 4+4.

Raa’an taidon puolesta Vegasin hyökkäys jättää Montrealin vastaavan jälkeensä, joskin Habsin tasainen peluutus saattaa näkyä raikkautena sen otteissa sarjan edetessä pidemmälle.

Viime kierroksella Vegas löysi hienosti aseet Coloradon taitoon ja vauhtiin perustuvan pelitavan tukahduttamiseksi. Nyt vastaan tuleva haaste on täysin päinvastainen, sillä Canadiens perustaa pelinsä vahvan maalivahti- ja puolustuspelin varaan.

Golden Knightsin vahvuudet: Materiaalietu kääntyy Vegasin hyväksi, samoin sen kotietu lienee kiistaton edelleen lähes tyhjän yleisön edessä Kanadan rajoituksista johtuen pelaavaan Habsiin verrattuna. Avalanche-voitto todisti sen, että joukkue pystyy kaatamaan kaikki muut NHL-seurat paras seitsemästä -sarjassa.
Golden Knightsin heikkoudet: Heikko erikoistilannepelaaminen on saatava kuntoon, sillä tasakentällisin maalit saattavat olla vähissä tiiviisti puolustavaa Canadiensia vastaan.

Canadiensin vahvuudet: Lepoetu näkynee läpi sarjan Vegasin jouduttua aiemmin raastamaan läpi kuluttavat sarjat Minnesotaa ja Coloradoa vastaan. Erikoistilanteissa vastustajaansa edellä. Alivoimapelaaminen parasta kaikki pudotuspelijoukkueet mukaan laskettuna.
Canadiensin heikkoudet: Maalintekokilpailuissa joukkue jää auttamatta kakkoseksi, tosin sellaiseen se ei taatusti ole edes lähdössä. Taidossa joukkue ei Vegasille pärjää, joten sen on luotettava kollektiivin voimaan. Löytyykö hyökkäyksestä edelleen ratkaisuvoimaa tarvittavien maalien tekemiseksi?

Lue ennakko pudotuspelien toisesta, Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin välisestä sarjasta täältä.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!