Pudotuspelien alussa peräti kahdeksaksi peliksi pelikieltoon määrätty Nazem Kadri ei sulattanut tuomiotaan. Colorado-hyökkääjä valitti NHL:n kurinpidon määräämästä tuomiosta sarjan komissaarille Gary Bettmanille viikonloppuna.

Kadrille tuomittiin ottelurangaistus päähänkohdistuneesta taklauksesta. Ottavan osapuolena tilanteessa oli St. Louis -puolustaja Justin Falk.

Bettman päätti kuitenkin evätä Kadrin toiveen pelikiellon lyhennykselle ja piti 30-vuotiaan pelikiellon ennallaan. Tämä sai Kadrin hakemaan viimeistä sanaa taalaliigan ulkopuolelta.

Asia siirtyy neutraalin sovittelijan Shyam Dasin käsittelyyn. Kadrin pelikieleto todettiin avauskierroksen toisen osaottelun jälkeen. Keskushyökkääjä on istunut pelikieltoaan jo kolmen ottelun verran. Kadrin ainoa mahdollisuus palata tositoimiin toisella kierroksella on se, jos sarja venyy seitsemään peliin.