Anaheim Ducksin kausi NHL:ssä päättyi odotetusti runkosarjaan joukkueen ajettua kauden mittaan sisään useita tulevaisuuden lupauksiaan.

Ducksia koko syksyllä 2005 alkaneen NHL-uransa ajan edustanut kapteeni Ryan Getzlaf saattaa olla tänä kesänä yksi uudelleenrakennuksen uhriksi joutuvista pelaajista. 36-vuotiaan ex-supertähden 8,25 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä jättisopimus umpeutui tähän kauteen.

Ducksin GM Bob Murrayn medialle antamista kommenteista voi päätellä, että konkarin jatko seurassa on kaikkea muuta kuin varmaa.

– Hän on siinä vaiheessa uraansa, jossa hänen on pakko ottaa pari askelta taaksepäin ja katsoa, mikä on parhaaksi hänen perheelleen ja minkä roolin joukkueessa hän näkee sopivan itselleen. Olemme keskustelleet paljon eri asioista, ja keskustelut jatkuvat yhä, Murray kommentoi kapteeninsa tilannetta.

Tällä kaudella 48 pelissä 17 (5+12) tehopistettä merkkauttanut Stanley Cup -voittaja on nykykunnossaan vain varjo siitä takavuosien tähtisentteristä, jonka NHL-fanit ovat oppineet tuntemaan. Jatko Ducksin leivissä lieneekin mahdollinen korkeintaan siinä tapauksessa, että kanadalainen suostuisi pelaamaan jatkossa lähes minimisopimuksella.

LUE MYÖS: Jättivonkale vapaille markkinoille? Lähde: Edmonton-tähden sopimusneuvottelut umpikujassa – tässä syy