Sivusto: Joel Armian seura vaihtumassa ensi kesänä – tilalle toinen suomalainen?

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Joel Armia on yksi joukkueensa seitsemästä tulevan kesän UFA-pelaajasta.

Tästä kaudesta 2,6 miljoonan dollaria tienaava 27-vuotias Buffalo Sabresin entinen ykköskierroksen varaus edustaa Canadiensia nyt kolmatta kauttaan. The Hockey Writersin arvion mukaan kuluva kausi jää suurella todennäköisyydellä myös laitahyökkääjän viimeiseksi Habs-paidassa.

– Kolmesta pitkään seurassa pelanneesta tulevasta UFA:sta (muut Tomar Tatar ja Philip Danault) Armia on todennäköisin lähtijä. Hän on ylellisyystuote, johon Canadiensilla ei ole varaa, THW aloittaa.

– Suomalaishyökkääjä on arvoituksellinen tapaus. Voi väläytellä ilmiömäisellä tavalla vain kadotakseen kuvasta yhtä nopeasti. Pelipäällä ollessaan Armia pystyy tekemään eron joukkueiden välillä. Tehokas karvaaja, jonka kiekonkäsittelytaito pienessä tilassa vetää vertoja kenelle tahansa tässä sarjassa. Ison kokonsa vuoksi häntä on vaikea pelata irti kiekosta. Myös laukaus on petollinen, THW kehaisee lisäten perään Armian miinuspuolet:

– Ongelma on siinä, ettei ole aina valmis kamppailemaan tavalla, jolla kuuluisi. Tämä saattaa tehdä hänestä hyödyttömän joinakin iltoina. Ei olisi (Canadiensin kannalta) järkevää sijoittaa rahojaan epäjohdonmukaisesti esiintyvään pelaajaan varsinkin, kun sinulla on Cole Caufield odottamassa tilaisuuttaan oikean laitahyökkääjän paikalle. Myös Jesse Ylönen on osoittanut tällä kaudella NHL-potentiaalia farmiseura Laval Rocketissa, THW luettelee.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.