AHL-viikkokatsaus: Suomalaishyökkääjät loistavat farmissa – yhdellä NHL-debyytti edessä?

© Kuva: Juha Tamminen

Useat suomalaispelaajat antavat tällä hetkellä hyviä näyttöjä NHL-seuroilleen farmin puolella.

Tällä hetkellä hyvään vireeseen on päässyt muun muassa Rochester Americansin Arttu Ruotsalainen, joka iski viimeiseen kahteen otteluun tehopisteet 2+3=5. Hyvien näyttöjen myötä Ruotsalainen on nostettu nyt Buffalo Sabresin mukaan ja NHL-debyytti onkin hyvin mahdollinen.

Tällä hetkellä myös Bridgeport Sound Tigersin hyökkääjä Otto Koivula antaa lupaavia näyttöjä. Viime viikolla kahdessa kamppailussa syntyi tehot 0+3=3 ja tätä aiemmalla viikolla hyökkääjä iski joukkueelleen voittomaalin jatkoajalla.

Kuluvalla kaudella Koivula ei ole pelannut vielä otteluakaan New York Islandersin mukana.

Ruotsalaisen ja Koivulan lisäksi tehopisteiden valossa myös Otto Somppi on tehnyt hyvää jälkeä. Nuori hyökkääjä on summannut viimeiseen kuuteen otteluun tehopisteet 1+5=6. Sompin kohdalla NHL-debyytti ei ole kuitenkaan ajankohtainen, sillä hän pelaa mestarisuosikkeihin lukeutuvan Tampa Bay Lightningin farmiseurassa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Otto Somppi on pelannut jo vuosia Pohjois-Amerikassa, mutta NHL-debyytti on yhä tekemättä. Kuva: Getty Images.

Rasmus Kupari yhä AHL:n tehokkain suomalainen

Rasmus Kuparin osalta kausi on ollut tähän mennessä menestys. Nuori suomalaishyökkääjä on päässyt pelaamaan Los Angeles Kingsin miehistössä kolme ottelua, ja muuten peliaikaa on tullut kiitettävästi AHL:n puolella.

Kupari on summannut tällä kaudella 19 ottelussa 16 (4+12) tehopistettä, joten tehoja on syntynyt lähes piste per peli -tahdilla.

Kupari on tällä hetkellä Ontario Reign kolmanneksi tehokkain pelaaja, mutta hän on vain yhden pisteen päässä seurakavereistaan Arthur Kalijevista ja Quinton Byfieldistä, jotka ovat pelanneet monta ottelua enemmän.

Mikäli haluat tutustua AHL:n suomalaisiin paremmin, voit siirtyä tästä AHL:n erikoissivustollemme.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.