NHL:n parhaasta puolustajasta puhuttaessa usein kiinnitetään päähuomio tehopisteisiin. Puolustavien puolustajien työskentelyä on huomattavasti vaikeampi tarkastella.

Yksi tapa vertailla puolustustyöskentelyä on katsoa vastustajille annettujen maalipaikkojen määrää. MoneyPuck-sivusto laittoi järjestykseen NHL:n parhaat pakkiparit, joita vastaan vastustajat tekevät keskimäärin vähiten maaleja pelattua 60 minuuttia kohden.

Listauksen voittava pakkipari on melkoinen yllätys. Paras kaksikko oli Detroit Red Wingsin Marc Staal ja Troy Stetcher. Vastustajan maaliodottama tätä pakkiparia vastaan on vain 1,55 maalia 60 minuuttia kohden.

Listalle mahtui myös paljon suomalaisosaamista. NHL:n neljänneksi paras pakkipari oli Esa LindellJohn Klingberg. Heitä vastaan tehdään keskimäärin 1,69 maalia. Lukema kertoo ennen kaikkea Lindellin vaikutuksesta, sillä Klingberg ei ole tunnetusti aina parhaimmillaan puolustustehtävissä.

Myös Miro Heiskanen pääsi listalle. Hän oli pakkiparinsa Jamie Oleksiakin kanssa koko NHL:n yhdennäksi paras. Heitä vastaan tehtyjen maalien odotusarvo oli 1,79 pelattua 60 minuuttia kohden.

MoneyPuck.com

@MoneyPuckdotcom
Defensive pairs with the lowest expected goals against per 60. (Minimum 200 minutes played together at 5 on 5) moneypuck.com/lines.htm