Valta vaihtumassa? Kaapo Kähkönen nappaamassa ykkösvahdin paikan Minnesotassa

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen on nousemassa kuin varkain joukkueensa ykkösvahdiksi.

Neljännen peräkkäisen ottelunsa aloittanut 24-vuotias suomalainen torjui 31 laukausta ja pysäytti kiekot 93,9 prosentin varmuudella Wildin napattua 2-6-vierasvoiton San Jose Sharksista varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelussa.

Kähkösen peliaika selittyy hyvien otteiden lisäksi täksi kaudeksi joukkueeseen hankitun konkarivahti Cam Talbotin loukkaantumisella, joka on avannut suomalaiselle paikan Wildin vastuuvahtina.

Viime kaudella AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Kähkönen on pelannut tällä kaudella jo 10 NHL-ottelua. Miehen tilastot (2,41 ja 91,5) ovat lähellä 33-vuotiaan Talbotin vastaavia (6 ottelua, 2,40 ja 92,0), mikä lupailee suomalaiselle kesän 2014 neloskierroksen varaukselle hyvää jatkoa ajatellen.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO – TAMPA BAY

Salamapuolustus loistaa ja Andrei Vasilevski seisoo päällään! Onko Chicagolla mitään palaa?