Näkökulma: Patrik Laineen loukkaantuminen jopa hyväksi Winnipeg Jetsille – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Runkosarjan avausottelussa tehot 2+1 iskenyt Patrik Laine on seurannut ylävartalovamman vuoksi sivusta joukkueensa kolme edellistä ottelua.

Winnipeg Jetsin kannalta suomalaistykin poissaolo saattaa silti tulla jopa hyvään saumaan, sillä se antaa seurajohdolle sekä valmennukselle mahdollisuuden tarkkailla joukkueen tekemistä ilman siirtohuhujen keskiössä koko alkukauden pyörinyttä maalipyssyään.

Laineen nykyisen sopimuksen umpeutuessa Jets olisi joka tapauksessa hankalassa asemassa, sillä jatkoonsa seurassa ilmeisen nihkeästi suhtautuvan suomalaisen palkkapussi saattaisi välimieskäsittelyn myötä kohota jopa päälle yhdeksään miljoonaan dollariin kaudessa. Jetsin GM Kevin Cheveldayoffin suunnitelmissa lieneekin nuoren tähtensä kauppaaminen ennen tätä.

Todennäköisimmät ottajat

22-vuotiaan Laineen mahdollisella ottajalla onkin löydyttävä palkkabudjetistaan kosolti tilaa suomalaisen jatkosopimukselle. Yksi kiinnostuneista kärkipään joukkueista on huhujen mukaan ollut jo pidemmän aikaa Philadelphia Flyers, joskin tämä vaihtoehto vaatisi jo valmiiksi kalliin hyökkäyksen omaavalta Flyersilta isoja peliliikkeitä siirtomarkkinoilla.

Alemman kastin joukkueista New Jersey Devilsillä ja Detroit Red Wingsillä olisi palkkabudjetissaan tilaa suomalaiselle. Myös Jarmo Kekäläisen orkesteroiman Columbus Blue Jacketsin tilannetta varsinkin Pierre-Luc Dubois’n suhteen on syytä pitää silmällä Laineen mahdollisen treidin kannalta.

Yksi potentiaalinen vaihtoehto Laineen uudeksi osoitteeksi saattaisi olla asteittaisen jälleenrakennuksen offseasonilla aloittanut Chicago Blackhawks. 2010-luvun menestysseuran suurimmat puutteet ovat kuitenkin tällä haavaa puolustuksen sekä maalivahtipelin puolella, joten seurajohto ei välttämättä ole kiinnostunut kiinnittämään kolmatta jättipalkkaista hyökkääjää Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin rinnalle, saatikka luopumaan vaihdossa nuorista lupauksistaan, kuten Alex DeBrincatista, Dominik Kubalikista tai Dylan Stromesta Kirby Dachista puhumattakaan.

Nouseeko vaihtoarvo?

Vaikka treidihuhut Laineen ympärillä jylläävätkin kovilla kierroksilla ja varsinkin kanadalaismedia heittää kiukaalle lisää vettä lähes päivittäin, on vaikea kuvitella Cheveldayoffin luopuvan maalitykistään kesken kuluvan kauden – ellei Jets sitten näytä hyvissä ajoin pullahtavan ulos kevään pudotuspeleistä.

Laineen poissaolo antaa joka tapauksessa seuralle mahdollisuuden tarkastella hyökkäyksensä iskukykyä ilman maaliahnetta laitahyökkääjäänsä. Vaikuttaako Laineen loukkaantuminen suomalaisen tulevaisuuteen tai mahdolliseen vaihtoarvoon, jää nähtäväksi.