Columbus-tähti Pierre-Luc Dubois lähtökuopissa – päävalmentaja lataa suorat sanat: ”Hän haluaa lähteä”

Columbus Blue Jacketsin hyökkäyksen ykköstähti Pierre-Luc Dubois’n on huhuttu haluavan toiseen joukkueeseen siitä asti, kun 22-vuotias keskushyökkääjä solmi joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen uudenvuodenaattona.

Blue Jacketsin mielipiteitä jakava päävalmentaja John Tortorella otti asiaan kantaan varsin selvin sanoin vieraillessaan 97.1 The Fan -kanavan haastateltavana.

– Kyllä, hän haluaa pois. Hän puhui asiasta joukkueelle, kuten meillä on täällä tapana. Tilanne on hieman erilainen (kuin Artemi Panarinin tai Sergei Bobrovskin kohdalla). Hän on vasta 22-vuotias poika. Olisin toivonut häneltä hieman enemmän rehellisyyttä sen suhteen, miksi näin on. En edelleenkään ole täysin perillä syistä, Tortorella pyöritteli.

Treidi vain ajan kysymys?

Tortorellan puheista saa sen käsityksen, että olisi todella yllättävää nähdä Dubois’n edustavan seuraa koko kauden ajan.

– Dubois pelasi hyvän harjoitusleirin. Hänen tarvitsee jatkaa työntekoa auttaakseen joukkuetta voittamaan ja ollakseen paras mahdollinen joukkuetoveri. Muussa tapauksessa en tiedä, mihin asiat johtavat. Etenemme asian suhteen päivä kerrallaan.

Yhtenä Blue Jacketsin viime kauden parhaan pistemiehen lähtöhalujen suurimpana syynä on pidetty pelaajan suhdetta juuri päävalmentaja Tortorellan kanssa. Dubois tiedostaa roolinsa tähtihyökkääjänä, mutta Tortorella vaatii kaikilta joukkueen pelaajilta silti tinkimätöntä duunariasennetta omien pisteiden tavoittelun sijaan. Kaksikko onkin tiettävästi ottanut useamman kerran yhteen pelillisten syiden myötä.

– Näen konfliktit eri tavalla. Mielestäni se on tervettä, koska näissä tilanteissa vastakkain on kaksi yksilöä, jotka ovat ainoastaan rehellisiä toisilleen. Näkemykseni mukaan se on todella hyvä tapa kehittyä kiekkoilijana, Tortorella puolustelee vaativaa valmennustyyliään.

– Tällä hetkellä Luc ei välttämättä ajattele samoin. Toisinaan pelaajat, varsinkin nykyajan urheilijat, ajattelevat: ”olet liian kova minulle, kiusaat minua”. Ehkä se on liian rankkaa hänelle. En ole saanut syytä sille, miksi hän haluaa lähteä. Hän ei ole kertonut minulle suoraan, ettei halua pelata alaisuudessani.

Dubois’n tilanne hiertää selvästi päävalmentajaa, tulivathan hyökkääjän siirtohalut julkisiksi vasta juuri kauden alla.

– Minulle on todella vaikea nähdä noin nuoren kaverin, jonka kehittämiseksi olemme nähneet paljon vaivaa, haluavan lähteä. En tiedä miten asiat sujuvat jatkossa, mutta haluan käyttää aikani kehittääkseni niitä pelaajia, jotka haluavat olla täällä, Tortorella lataa lopuksi.

Dubois pelasi viime kaudella 70 runkosarjapeliä tehoin 18+31=49. Nuori hyökkääjä iski 10 pudotuspelissä 10 (4+6) tehopistettä. Mies kuittaa tuoreesta kaksivuotisesta sopimuksestaan 10 miljoonaa dollaria.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!