Florida Panthers on ottanut kovat keinot käyttöön puolustaja Keith Yandlen ylimitoitetusta 6,35 miljoonan dollarin palkan sopimuksesta eroon pääsemiseksi.

34-vuotias Yandle koki viikonlopun harjoituksissa yllättävän kohtalon, kun hänet tiputettiin ulos harjoitusryhmästä, jolla Panthersin uskotaan lähtevän NHL-kauteen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman taustoitti SN960-radiokanavalla, että Yandlen tiputtaminen johtuu pääosin siitä, että Panthersin yrittää tällä tavalla saada konkaripuolustajan joustamaan (muutaman seuran kohdalla) hänen sopimuksessaan olevaa siirron estävää pykäläänsä.

Panthersin uhkauskeino on raju, sillä katsomoon joutuessaan Yandlen uskomaton 866 peräkkäisen pelatun NHL-ottelun putki katkeaisi.

Yhdysvaltalaispuolustaja on tällä hetkellä ”rautamies”-taistelussa NHL:n kaikkien aikojen neljännellä sijalla. Hänellä on kärjessä olevaan Doug Jarvisiin enää 98 ottelua matkaa.

Vaikka Yandle oli viime kaudella 45 tehopisteellään joukkueensa tehokkain puolustaja, niin Friedmanin mukaan Panthers ei siltikään näe häntä alkavalla kaudella joukkueen TOP-6 -puolustajana.