Tässä ykkössuosikit NHL:n pistepörssin voittajiksi – katso perustelut

© Kuva: Getty Images

Poikkeusoloissa pelattava typistetty NHL-kausi käynnistyy 13. tammikuuta mielenkiintoisista asemista.

Miten vain 56 ottelun runkosarja vaikuttaa asetelmiin NHL:n pistepörssin voittotaistelussa? Nouseeko kärkitaistoon pelaajia, jotka eivät ehkä menestyisi samalla todennäköisyydellä täydessä 82 ottelun runkosarjassa?

The Score -sivusto listasi suosikkinsa alkavan NHL-sesongin Art Ross -palkinnon voittajiksi. Katso lista ja lue perustelut alta:

1. Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Viime kaudella: 69 ottelua, 35+58=93

– MacKinnonin asemia suhteessa Connor McDavidiin parantaa Avalanchen lohko. Colorado pelaa seitsemän ottelua Anaheim Ducksin, Los Angeles Kingsin, San Jose Sharksin, Arizona Coyotesin ja Minnesota Wildin kaltaisia seuroja vastaan. Se tuo edun kamppailussa pistepörssin voitosta.

2. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Viime kaudella: 64 ottelua, 34+63=99

– McDavidiä on vaikea päihittää pistepörssin voittokamppailussa siinä tapauksessa, että tämä saa pelata koko kauden terveenä. Kahdesti Art Rossin (2017 ja 2018) voittaneen McDavidin uskomaton talentti saattaa siivittää miehen kahden välikauden jälkeen jälleen pörssikärkeen. Saanee ekstramotivaatiota joukkueensa viime kauden aikaisesta tippumisesta pudotuspelien play in -kierroksella.

3. Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Viime kaudella: 71 ottelua, 43+67=110

– Saksan vuoden urheilijaksi valittu Draisaitl oli uskomattomassa 127 pinnan tahdissa kauden keskeytyessä ennen aikojaan koronapandemian vuoksi. Voitti viime kaudella sekä Art Rossin että Hart-pystin. Säilynee sarjan kärkipistenikkareiden joukossa, joskin viime kaudella nähty dominointi olisi yllättävää. Iski viime kaudella 1,55 pistettä per ottelu. Kukaan NHL-pelaaja ei ole pystynyt kahteen peräkkäiseen yli 1,5 pinnan sesonkiin sitten vuosituhannen vaihteen ja Jaromir Jagrin.

4. Jack Eichel, Buffalo Sabres

Viime kaudella: 68 ottelua, 36+42=78

– Eichel pelasi lähellä MVP-tasoa jo viime kaudella ja muutamat seurajohdon tekemät kärkihankinnat saattavatkin auttaa 24-vuotiaan tähtisentterin lopulliseen läpimurtoon. Saa nyt rinnalleen offseasonin shokkihankinta Taylor Hallin. Mikäli kaksikko pysyy terveenä, he saattavat muodostaa tuhoisan tutkaparin sekä tasakentällisin että ylivoimalla yhdessä Sam Reinhartin, Victor Olofssonin ja Rasmus Dahlinin kanssa. Eric Staalin tulon myötä Eichel saanee osakseen aiempaa vähemmän huomiota myös vastustajien parhailta shutdown-pelaajilta.

5. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Viime kaudella: 70 ottelua, 47+33=80

Sheldon Keefen tultua päävalmentajaksi Matthews on pelannut ottelua kohti lähes kaksi minuuttia aiempaa enemmän. Mikäli vastuu jatkuu samanlaisena myös tällä kaudella, saattaa Matthews nostaa itsensä koko sarjan parhaaksi maalitykiksi. Matthews on lisäksi onnistunut urallaan loistavasti juuri kanadalaisjoukkueita vastaan, joiden kanssa Leafs vääntää pisteistä läpi runkosarjan.

Muut kärkiehdokkaat pistepörssin voittajiksi:

  • Artemi Panarin, New York Rangers
  • Elias Pettersson, Vancouver Canucks
  • Sidney Crosby/Evgeni Malkin, Pittsburgh Penguins
  • Mitch Marner, Toronto Maple Leafs
  • Aleksander Barkov/Jonathan Huberdeau, Florida Panthers
  • Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!