Ottawa Senatorsin NHL-varaus Roby Järventie, 18, on yksi alkavan alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen Suomen timanteista. Laitahyökkääjä on takonut Liigan syyskauden 19 pelissä hyvät tehot 7+7=14 (+9).

Senators nappasi syksyllä kakkoskierroksella numerolla 33 pelaajan, joka on toisen polven kiekkoilija. Nuoren isä Martti Järventie voitti urallaan muun muassa kaksi Suomen mestaruutta.

Isältä tulee neuvoja, ja yksi on ylitse muiden.

– Se on se, että ”nauti siitä mitä teet, tykkää mennä hallille” ja sen sellaista, pelaaja virnistää.

Nuori on vasta oikeastaan tällä kaudella murtautunut kansan tietoisuuteen, joten siinä mielessä haastattelut sun muut ovat uutta. Poika-Järventie saa kuulla isästään haastatteluiden ja muiden tilaisuuksien yhteydessä paljon.

– Ei se ärsytä, että isästä kuuluu paljon. Oon tottunut siihen, se kuuluu tähän hommaan, kotimaassa ennen Kanadan matkaa Tampereella pienryhmässä treenannut Järventie hymähtää.

Hokkarit kauden 2015-16 jälkeen naulaan ripustanut isä-Järventien urassa on yksi outo seikka: NHL:ssä pelejä kertyi vyölle vain yksi, kun pakki pelasi Montreal Canadiensissa kaudella 2001-02. Suurin osa sesongista meni AHL-joukkue Quebec Citadellesin paidassa.

Liekö pojalla tarkoitus tehdä taalaliigassa pidempi ura?

– Toivotaan, että joskus mulla olisi enemmän pelejä!

NHL-kokemus on valttikortti, jota käyttää, jos isä alkaa virnuilemaan pojalle syystä tai toisesta.

– Keskustelut loppuvat lyhyeen, kun ottaa sen kortin esille, Ilves-hyökkääjä heittää.

Nuoret Leijonat avaa MM-urakkansa tapaninpäivän yönä Saksaa vastaan, ja Järventie lienee yksi Suomen avainpelaajista.

– Itseluottamus on hyvä, hyvässä joukkueessa olen päässyt pelaa ja ollaan saatu voittojakin. Itsekin olen päässyt esille. On ollut hyvä kausi itseltä ja joukkueelta, Järventie viittaa Ilveksen liigataipaleeseen.

Pelaaja itse oli ilmeisesti ainakin pienesti yllättynyt MM-kisapaikasta.

– Kausi on mennyt hyvin, oli toivoa. Kun kuuli ja sai Pendolta (päävalmentaja Antti Pennanen) soiton, niin sitten vasta tajusi sen. Tuli se vähän yllätyksenä. Oli hieno juttu.

NHL-varaus oli toinen iso luottamuslause.

– Se oli uskomaton hetki itselle, perheelle ja niille, ketkä ovat olleet auttamassa. Mutta se on vasta ensimmäinen etappi. Nyt on paljon näytönhaluja, kokonaisvaltaista peliä lupaava laituri sanoo.