NHL-kausi lähestyessä on hyvä aika listata tulevan sesongin surkeimmat pelaajasopimukset joukkueiden näkökulmasta katsottuna.

Valitsimme NHL:n jättisopimuksista ne diilit, joista seurajohdot suurella todennäköisyydellä haluaisivat mieluiten eroon.

10. Jacob Trouba, New York Rangers

Solmi Rangersin kanssa seitsemän vuoden ja 56 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen kesällä 2019. Ykköspakiksi kahdeksan miljoonan dollarin vuosipalkalla hankittu Trouba epäonnistui avauskaudellaan sininutuissa pahemman kerran iskemällä 70 peliin vaisut tehot 7+20=27.

9. Ryan Suter, Minnesota Wild

Wild hankki kesällä kaksi kovan luokan vapaata agenttia nappaamalla tähtipuolustaja Suterin sekä Zach Parisen 13-vuotisilla ja 98 miljoonan dollarin arvoisilla jättisopimuksilla. 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkka tekee konkari-ikäisestä kaksikosta pitkäaikaisen palkkakattorasitteen keskellä osittaista jälleenrakennusta olevalle seuralle.

8. Zach Parise, Minnesota Wild

Suterin kanssa identtinen sopimus rasittaa Wildin palkkakattoa vielä usean vuoden ajan. Viime kaudella 69 peliä tehoin 25+21=46.

7. Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Panthers hankki Vezina-voittajan maalilleen viime vuonna seitsemän vuoden ja 70 miljoonan dollarin sopimuksella. Aiemman seuran Columbus Blue Jacketsin tiiviin puolustuksen takana pelaamaan tottunut 32-vuotias maalivahti romahti ensimmäisellä Panthers-kaudellaan: päästettyjen maalien keskiarvo 3,23, torjuntaprosentti 90,0.

6. Marc-Edouard Vlasic, San Jose Sharks

Sharksin palkkakattotilanne on karmea, siitä pitävät huolen seitsemän konkarin pitkään jatkuvat ja kovapalkkaiset sopimukset. Puolustuspään spesialistina tunnetun Vlasicin taso on romahtanut viime vuosina. 33-vuotiaan konkarin kahdeksan vuoden ja 56 miljoonan taalan arvoinen täydellä siirtopykälällä varustettu sopimus umpeutuu vasta kesällä 2026. Viime kaudella 70 peliä tehoin 5+10=15.

5. Ryan Johansen, Nashville Predators

Seth Jonesin kaudella 2015-16 vaihdetusta keskushyökkääjästä kaavailtiin Predatorsin pitkäaikaista ykkössentteriä. Kahdeksan vuoden 64 miljoonan dollarin sopimukseensa nähden Johansenin esitykset ovat olleet ala-arvoisia. Viime kaudella 68 peliä tehoin 14+22=36. Sopimus umpeutuu vasta kesällä 2025.

4. Andrew Ladd, New York Islanders

Kesällä 2016 seitsemän vuoden ja 38,5 miljoonan dollarin arvoisen pahvin allekirjoittanut kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja on muodostunut sopimuksineen todelliseksi palkkakattopainajaiseksi Islesin seurajohdolle. Kahden viime kauden aikana 34-vuotias hyökkääjä on pelannut yhteensä 60 NHL-peliä tehoin 14+11=25. 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu vasta kesällä 2023.

3. Loui Eriksson, Vancouver Canucks

Ruotsalaishyökkääjä solmi Canucksin kanssa kesällä 2016 kuuden vuoden ja 36 miljoonan dollarin sopimuksen. Ensimmäisen kolmen kauden maalikeskiarvoksi tuli surkeat 11 osumaa sesonkia kohti. 35-vuotias loukkaantumisista kärsinyt konkari kuittaa kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa vielä kahden seuraavan kauden ajan.

2. Brent Seabrook, Chicago Blackhawks

Seabrook kuului Blackhawksin kärkipakkipariin Duncan Keithin kanssa kolmen Stanley Cup -voiton aikana, mutta tätä nykyä loukkaantumisista kärsineen konkarin kahdeksan vuoden ja 55 miljoonan dollarin sopimus on armotta karmea taakka palkkakattonsa kanssa mestaruusvuosistaan saakka kamppailleelle seuralle.

35-vuotiaan puolustajan 6,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla ryyditetty sopimus umpeutuu vasta kesällä 2024. Viime kaudella vain 32 peliä tehoin 3+1=4.

1. Jeff Skinner, Buffalo Sabres

Hankittiin Carolina Hurricanesista kesällä 2018, minkä jälkeen pienikokoinen laituri ansaitsi 40 maalin tykkikaudellaan hurjan kahdeksan vuoden ja 72 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Skinnerin jättisopimuksen ensimmäinen kausi meni täysin penkin alle 28-vuotiaan kanukin iskettyä 59 peliin palkkaansa nähden onnettomat tehot 14+9=23.