Chicago Blackhawks julkaisi lokakuussa faneilleen suunnatun viestin, jossa 2010-luvulla kolmesti Stanley Cupia juhlinut ryhmä kertoi aloittavansa ainakin jonkinasteisen uudelleenrakennuksen.

Seura aikoo tulevina vuosina nostaa kokoonpanoonsa lisää nuoria pelaajia ja yksi mahdollinen helmi ”uudessa” Blackhawksissa saattaa ainakin seuran pelaajakehityksestä vastaavan apulais-GM Mark Eatonin mukaan olla 21-vuotias kanadalaispuolustaja Ian Mitchell.

– Ei epäilystäkään, mutta älkää ymmärtäkö minua väärin, hänellä on mahtavat kiekkotaidot: luistelu, peliäly ja kamppailullisuus. Eniten olemme kuitenkin innoissamme hänen kaukalon ulkopuolisista kyvyistään, kuten luonteesta, intohimosta, työmoraalista ja itsetietoisuudesta. Hänellä on valtava palo tulla joka päivä paremmaksi ja halu tehdä sen eteen töitä, Eaton hehkuttaa Blackhawks Talk-podcastissa.

Keväällä chicagolaisten kanssa tulokassopimuksen solminut Mitchell on pelannut kolme viimeistä kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n Denverin joukkueessa toimien päättyneellä sesongilla sen kapteenina.

Koronaviruspandemian keskeyttäneellä viimeisimmällä kaudella Kanadan nuorten maajoukkueestakin tuttu Mitchell summasi 36 ottelussa puolustajalle mainiot 32 (10+22) tehopistettä.

Eaton uskoo Mitchellin tappelevan tulevalla harjoitusleirillä tosissaan paikasta Blackhawks-rosterissa.

– On vaikea ennustaa kuinka hyvä hänestä tulee, koska uskon oikeasti, että vain taivas on rajana noilla aineksilla joista hänet on tehty, Eaton ylistää.

Blackhawks on edennyt huippulupauksensa kanssa rauhassa, sillä se nappasi Mitchellin jo kesän 2017 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella numerolla 57.