Anton Lundellista mairitteleva arvio: ”Nousee suoraan NHL-kokoonpanoon – näyttöpaikka tähtihyökkääjän rinnalla”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liiga-seura HIFK:ssa tällä hetkellä pelaavan Anton Lundellin paikka on alkavalla NHL-kaudella Florida Panthersin kokoonpanossa, The Hockey Writers arvioi.

THW:n arvion mukaan kuluvan vuoden varaustilaisuudessa 1. kierroksen 12. vuorolla varattu keskushyökkääjä voi odotella näyttöpaikkaa jopa Panthersin kärkikentällisissä.

– Todennäköisesti Lundell saa rinnalleen nuoret ja nopeat laitahyökkääjät. Yksi tällainen tullee olemaan entinen ykköskierroksen varaus Owen Tippett, joka on tunnettu nopeasta pelistään. Lundell voi myös saada tilaisuuden veteraanilaituri Jonathan Huberdeaun rinnalla varsinkin siinä tapauksessa, että kärkimiehille sattuu loukkaantumisia, THW uskoo.

Se muistuttaa myös Panthersin lukuisten suomalaispelaajien auttavan Lundellin murtautumista NHL-rosteriin.

– Panthers on tunnettu laajasta suomalaisedustuksestaan, johon lukeutuu mm. Juho Lammikko. Seuran suomalaishistoria alkoi jo entisestä tähtihyökkääjästä ja kapteenista Olli Jokisesta.

– Panthersin nykyinen kapteeni Aleksander Barkov puolestaan on johtanut joukkuetta jo vuosia. Hänen työntekonsa ja sitkeytensä tulevat inspiroimaan myös Lundellia. Barkovin vierellä Lundellin on helppo tulla sisään tähän liigaan. Seura hankki myös Markus Nutivaaran, jolta Lundell tulee varmasti saamaan ylimääräistä oppia, THW muistuttaa.

– Lundellilla on kokemusta miesten ammattilaistasolta ja hän tulee saamaan rinnalleen hyvän joukkueen. Vain taivas on rajana tälle pojalle eikä hänen pitäisi joutua farmikomennuksen uhriksi. Hänellä on selvästi kaikki se, mitä NHL-tasolla menestymiseen vaaditaan, THW lopettaa arvionsa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!