Onko tässä viime vuosien karmein NHL-treidi? LA Kings luopui nykyisestä tähtihyökkääjästä vaihdossa jämävarausvuoroon

© Kuva: Getty Images

Vielä viime vuosikymmenellä kaksi Stanley Cupia voittanut Los Angeles Kings on pudonnut muutamassa vuodessa pienimuotoisesta dynastiajoukkueesta NHL:n surkeimpien seurojen joukkoon.

Ylipalkattujen, hitaiden ja vanhojen ydinpelaajien ryhmä on auttamatta jäänyt jälkeen nyky-NHL:n evoluutiosta, joka perustuu räjähtävään nopeuteen ja nuoriin supertähtiin.

Yksi seurajohdon viime vuosien surkeimpia kauppoja näki päivänvalon vuoden 2019 tammikuussa Kingsin kaupattua kesän 2013 varaustilaisuudessa 7. kierroksella poimimansa tshekkihyökkääjä Dominik Kubalikin Chicago Blackhawksiin vaihdossa 5. kierroksen varausvuoroon.

Siirtoa voidaan jälkikäteen pitää täysin käsittämättömänä, sillä nyt 25-vuotias Kubalik oli juuri kyseisellä kaudella 2018-19 murtautunut Sveitsin NLA-sarjan supertähtien joukkoon. Laitahyökkääjä iski kyseisellä kaudella pelaamissaan 50 pelissä komeat tehot 25+32=57.

Blackhawks solmi tshekkilaiturin kanssa tulokassopimuksen kesällä 2019, minkä jälkeen alkoi miehen rakettimainen nousu kohti NHL-eliittiä. Kubalik iski heti debyyttikaudellaan 68 runkosarjapelissä hurjat 30 maalia ja 56 tehopistettä ollen Patrick Kanen (33 maalia) jälkeen joukkueensa tehokkain maalitykki.

Kings puolestaan kauppasi Kubalikista saamansa 5. kierroksen varausvuoron sekä Nate Thompsonin Montreal Canadiensiin vaihdossa 4. kierroksen varausoikeuteen. Kyseisellä 4. kierroksen varausvuorolla seura kiinnitti kesän 2019 draftissa KalPa-puolustaja Kim Nousiaisen. Nousiaisella onkin edessään iso savotta saadakseen Kingsin siirtosekoilun näyttämään kannattavalta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!