27-vuotias sentteri Phillip Danault pelasi NHL-uransa parhaan kauden Montreal Canadiensissa. Hän nakutti runkosarjan 71 ottelussa tehot 13+34=47.

Pudotuspeleissä Danault’n roolia vaihdettiin puolustavampaan suuntaan. Sentteri ei tästä tykännyt, ja hän ilmoitti kauden päätteeksi, että jos rooli on pienempi myös jatkossa, hän ei välttämättä tee sopimusta enää Montrealin kanssa.

Danault’n sopimusta on jäljellä vielä yhden kauden verran. Ääni on muuttunut kellossa täysin pelaajan viimeisistä kommenteista.

– Juuri nyt käynnissä ei ole mitään neuvotteluita. Olemme lähtöruudussa, Danault kertoo The Athleticille.

Syynä neuvotteluiden nihkeyteen pidetään Danault’n uhkavaatimuksia Montrealille. Pelaaja haluaa nyt korjata aiempia kommenttejaan.

– En koskaan sanonut, että haluan olla ykkössentteri ja ykkösmies jokaisessa pelissä. Ajattelen niin, että sinä päivänä, kun minut laitetaan puolustavaan rooliin kokoaikaisesti, silloin lakkaisin haluamasta olla joka vuosi parempi pelaaja. Haluan parantua hyökkäys- sekä puolustuspäässä. Haluan tehdä kumpaakin, Danault kommentoi.