Patrik Laineen tilanne yhä auki – mediajätiltä karu huomio: ”Surkeat tilastot silloin, kun hän on jäällä”

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen jatko Winnipeg Jetsissä on edelleen yksi NHL:n kuumista puheenaiheista kauden lähestyessä.

Mediajätti TSN kummastelee pelaajan ja seuran välistä tilannetta.

– Osapuolten välit ovat olleet ajoittain hieman vaivaannuttavat. Laine ei ole ollut missään vaiheessa täysin tyytyväinen peluutukseensa. Maalintekoon profiloitunut hyökkääjä ei näytä saavat ykkösketjun vastuuta talentiltaan keskinkertaisessa joukkueessa, TSN:n toimittaja Travis Yost kirjoittaa.

– Päävalmentaja Paul Maurice ei tunnu täysin luottavan Laineeseen. Se johtuu enimmäkseen Laineen kiekottomasta pelaamisesta. Jetsin puolustustilastot ovat surkeat silloin, kun Laine on jäällä, toimittaja lataa.

Yost huomauttaa kuitenkin heti perään, että Laineen puolustuspelillisistä ongelmakohdista huolimatta suomalaisen NHL-uran tasakentällisin jäällä olon aikana Jets on yhä niukasti plus-merkkinen joukkue (183 tehtyä ja 178 päästettyä maalia).

TSN nostaa esille myös Laineen ylivoimapelaamisen. Kun entinen kakkosvaraus mätti vielä tulokaskaudellaan 20 ylivoimamaalia, oli Jets NHL:n viidenneksi tehokkain ylivoimajoukkue. Viime kaudella Laineen ylivoimatilastot romahtivat, minkä myötä Jets tipahti sarjan yv-tilastossa sijalle 15.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!