Vancouverin suomalaislupaus korostaa kokemustaan NHL-kuplasta: ”Se on iso osa…”

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucks-puolustaja Olli Juolevi pääsi vihdoin debytoimaan NHL:ssä tämänvuotisissa pudotuspeleissä, kun tilille kertyi yksi ottelu jatkopelien karsintakierroksella.

Sesonki sujui muuten AHL:n Utica Cometsissa, jossa 45 ottelussa syntyi mainiot 25 (2+23) tehopistettä.

Lukuisista loukkaantumisista urallaan kärsinyt huippulupaus on Canucksin ykköskierroksen varaus kesän 2016 NHL-draftista numerolla viisi ja on oman vuosikertansa 17:sta ensimmäisenä varatusta pelaajasta ainoa joka ei ole kirjauttanut vielä peliäkään NHL:n runkosarjassa.

Vertailun vuoksi esimerkiksi 22-vuotiaan suomalaisen joukkuekaveri juniorisarja OHL:n London Knightsista kaudelta 2015-16, nykyinen Calgary Flames-tähtihyökkääjä Matthew Tkachuk, on pelannut jo 293 NHL-runkosarjakamppailua.

Juolevi vietti kuusi viikkoa Canucksin mukana Edmontonin pudotuspelikuplassa ja kokee vihdoin olevansa osa joukkuetta.

– Ajan viettäminen joukkueen kanssa, se että sai vain olla jätkien kanssa ja oppia tuntemaan heitä, se on iso osa (NHL-)pelaajaksi tulemisessa, Juolevi toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Sitä tuntee enemmän kavereita ja he voivat luottaa sinuun ja näkevät, että pystyt pelaamaan heidän kanssaan. Uskon että koko aika kuplassa teki todella hyvää.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!