NHL-toimittaja väittää: Jarmo Kekäläinen yritti kaapata vastustajan supertähden – yksi vaatimus oli liikaa

© Kuva: Getty Images

Yhdeksi suosituimmista NHL-podcasteista nousseessa Spittin Chicletsitssä taannoin vieraillut Sportsnetin arvostettu sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti kuulijoille varsin mielenkiintoisia yksityiskohtia viime kesän sopimusmarkkinoilta.

Friedman kertoi käytännössä kaikki tähtensä viime vuoden kesällä vapaille markkinoille menettäneen Columbus Blue Jacketsin seurapomo Jarmo Kekäläisen harkinneen tuolloin tosissaan kilpailevan sopimustarjouksen, ns. offer sheetin tekemistä Toronto Maple Leafsin kanssa kättä jatkosopimuksesta rajoitettuna vapaana agenttina vääntäneelle supertähti Mitch Marnerille.

– Columbus Blue Jackets halusi tehdä tarjouksen Marnerille, joka ei kuitenkaan halunnut allekirjoittaa seitsemän vuoden sopimusta. Hän halusi 3-4 vuoden sopimuksen, johon Columbus vastasi: ”Ei käy, emme suostu tuollaiseen”, Friedman täräyttää.

Toimittaja heittää lisää vettä kiukaalle väittäen samaisessa podcastissa myös toisen rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tuolloin tulossa olleen Leafs-tähden, Auston Matthewsin herättäneen huomiota muissa NHL-seuroissa.

– Kerron teille, että Toronto Maple Leafs oli sataprosenttisen varma siitä, että mikäli Matthewsin sopimustilanne venyy heinäkuun 1. päivään saakka, Arizona Coyotes tulee tarjoamaan hänelle 7-vuotista sopimusta, toimittaja paljastaa.

Kaksikosta Marner solmi lopulta Toronton kanssa 6-vuotisen sopimuksen lähes 10,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Matthewsin solmima sopimus oli 5-vuotinen ja vuosipalkaltaan noin 11,6 miljoonaa taalaa.