Tässä NHL:n ensi kauden parhaiten tienaavat pelaajat – listalla todellinen yllätysnimi

© Kuva: Getty Images

NHL:n ensi kauden parhaiten tienaavien pelaajien listan kärkiviisikko sisältää yhden melkoisen yllätysnimen – ainakin jos otetaan huomioon viimeisten vuosien suoritukset kaukalossa.

Taalaliigan tulevan kauden parhaiten tienaava pelaaja allekirjoitusbonukset mukaan lukien on Toronto Maple Leafsin nuori supertähti Auston Matthews. 22-vuotiaan sentterin tulevan kauden cap hit -lukema on 11,634 miljoonaa dollaria, joskin mies tienaa bonuksineen kaudesta muhkeat 15,9 miljoonaa dollaria.

Listan kakkossija menee sekin Torontoon tähtilaituri Mitch Marnerin kuitatessa tulevasta kaudesta bonuksineen kaikkineen 14,3 miljoonaa taalaa (cap hit 10,893 miljoonaa).

Kolmospaikalta löytyy monien maailman parhaana pelaajana pitämä Edmonton Oilers -kippari Connor McDavid. Vuonna 2017 massiivisen 100 miljoonan taalan sopimuksen seuransa kanssa solminut kanukkitähti kuittaa tulevasta kaudesta 14 miljoonaa dollaria (cap hit 12,5 miljoonaa).

Nelossijan vie nimiinsä New York Rangersin kanssa 7-vuotisen megasopimuksen viime vuoden kesällä solminut Artemi Panarin. Venäläistaiturin cap hit -lukema on 11,642 miljoona, mutta allekirjoitusbonus nostaa miehen vuositienestit 13 miljoonaan dollariin.

Viidenneltä sijalta löytyy listan ensimmäinen puolustaja, San Jose Sharksin Erik Karlsson. Loukkaantumisista viime vuodet kärsinyt ruotsalainen kuittaa kauden alla muhkean 10 miljoonan dollarin bonuksen, minkä myötä 30-vuotiaan konkarin kauden kokonaisansiot nousevat 12 miljoonaan dollariin cap hit -lukeman ollessa 11,5 miljoonaa.

Myös suomalaiset muhkeille ansioille

Suomalaisista kovimman tilin ensi kaudesta kuittaa Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, jonka peruspalkka on 12 miljoonaa dollaria. Miehen kuusivuotisen sopimuksen cap hit -lukema on kuitenkin ”vain” 9,25 miljoonaa dollaria.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho nousee suomalaislistan kakkoseksi. Miehen kausitulot koostuvat 9,87 miljoonan dollarin bonuksesta sekä 700 000 dollarin peruspalkasta, mikä nostaa suomalaistähden kauden kokonaistienestit 10,57 miljoonaan taalaan (cap hit 8,454 miljoonaa).

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!