Juuso Välimäen tarina ei ole mikään ihan perinteisin mahdollisin. Nokialaislähtöinen pakki on nakuttanut Ilveksessä tällä kaudella kahdeksassa liigapelissä messevät tehot 2+8=10 (+9). Oudon kovasta vireestä tekee se fakta, ettei pelaaja pelannut viime kaudella otteluakaan loukkaantumisen takia.

– Meille on tärkeää, että hän saa pelejä. Hän ei ollut pelannut pitkiin aikoihin. Annamme hänen pelata, annamme hänen käsitellä kiekkoa, annamme hänen palata pelitilanteisiin käsiksi, annamme hänen tuntea olonsa luottavaiseksi, Calgaryn GM Brad Treliving sanoi Calgary Sunin haastattelussa viitaten siihen, mitä hän haluaa Välimäeltä Ilves-lainan aikana.

– Hän näyttää hyvältä jäällä – mutta odotammekin sitä, koska hän on hyvä pelaaja.

Välimäki itse sanoi Ilveksen sivuilla aiemmin, ettei hän koskaan olisi arvannut liigadebyyttinsä tapahtuvan tällaisessa tilanteessa 22-vuotiaana.

– Uskon, että tässä tilanteessa kaikki voittavat tämän yhtälön ansiosta. Pelaaminen Ilveksessä auttaa uraani suuresti ja uskon, että voin auttaa Ilvestä keräämään pisteitä.

Trelivingkin painotti liigapeleissä luutimisen merkitystä.

– Välimäellä on sitten pelejä alla hänen palatessaan tänne. Hän tuntee olonsa luottavaisemmaksi. Pelaamista ei voi korvata millään tavoin, ja pelaaminen Ilveksessä on hyvä asia.

Välimäen Ilveksen ykköspistemiehen asemasta GM ei ole yllättynyt.

– Ei siihen tarvita mitään erityistä nähdessämme, kuka on paras pistemies, GM heitti lopuksi.