– Tämä peli on tarjonnut minulle niin valtavasti siitä lähtien, kun murtauduin NHL:ään ensimmäisen kerran vuonna 2000, etten voi maksaa sitä koskaan takaisin.

Näillä sanoilla aloitti Justin Williams Carolina Hurricanesin sivuilla julkaistun infonsa, jossa hän kertoi lopettavan upean uransa. Kolminkertainen Stanley Cup -mestari ja kaksinkertainen maailmanmestari ehti nähdä vaikka mitä.

– Lukemattomat kokemukset, suhteet, opit ja haasteet jäävät minuun ikuisesti, kun siirryn elämässä seuraavaan vaiheeseen. En ole koskaan pitänyt itsestäänselvyytenä sitä, että voin saada elantoni pelaamalla. Luultavasti sen takia pystyin pelaamaan ammattilaisena niin kauan kuin pelasin.

Williams voitti jääkiekkomaailman arvostetuimman, Stanley Cupin vuosina 2006, 2014 ja 2014. Ensimmäinen tuli Carolinassa ja kaksi viimeistä Los Angeles Kingsissä.

– Haluan kiittää kaikkia tiimikavereitani siitä, että he haastoivat minun olemaan päivittäin parempi ja parempi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
'Mr. #Game7' announced his retirement today.

@JustinWilliams recorded 7-8—15 in nine career Game 7s (8-1 record), the most points and tied with Glenn Anderson for the most goals in #Game7 history. #NHLStats

Pelaaja kunnostautui seiskapelien erikoismiehenä. Hän mätti yhdeksässä seitsemännessä pelissä tehot 7+8=15 häviten vain yhden. Pistemäärä on isoin seiskapelien historiassa ja maalimäärällä hän jakaa ykkössijaa yhdessä Glenn Andersonin kanssa.

Keväällä 2014 Kings voitti peräti kolme seiskapeliä putkeen, finaaleissa se löi NY Rangersin ”vain” viidessä pelissä.

– Perheenikin on uhrannut paljon, jotta pystyin yltämään sinne, missä olin. Haluan kiittää äitiä, isää, siskoa, vaimoa, lapsia. Elämä on paljon parempaa silloin, kun rinnalla on ihmisiä, joiden kanssa saa jakaa näitä juttuja.