Miro Heiskanen jäi tyhjin käsin – arvostettu pytty ei ollut lähelläkään suomalaisen hyppysiä: ”On saanut liikaa huomiota”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaispakki Miro Heiskaselle ei jäänyt NHL:n pudotuspeleistä käteen mitään – lipesi Stanley Cup, lipesivät henkilökohtaiset, kenties pienesti balsamia haavoille tuoneet palkinnot. Tampa Bay Lightning juhlii mestaruutta.

Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan pysti, Conn Smythe ei lopulta ollut lähelläkään suomalaistähden hyppysiä.

NHL:n virallisten kotisivujen toimittajien mukaan tämä ei ollut yllätys. Saiteilla nimittäin nimettiin ennen ratkaisevaa finaalia tämän palkinnon voittajaehdokkaat, joiden joukossa Heiskasta ei ollut lainkaan.

Dallasista pinnalle nousivat pakki John Klingberg ja maalivahti Anton Khudobin sekä Tampa Baysta puolustaja Victor Hedman ja hyökkääjä Brayden Point.

Pytyn vei lopulta Tampan ruotsalaispuolustaja Hedman, josta tuli samalla kolmas ruotsalainen pystin voittaja. Häntä kehuttiin kontrolloivaksi pelaajaksi.

Reilu parikymppinen Heiskanen sen sijaan sai jopa yllättävän tylyä palautetta.

– Hän on saanut liikaa huomiota Stars-leiristä Conn Smythe -keskustelussa, ja samalla hän on osoittanut nuoruutensa tuomia sijoittumis- tai muita virheitä.

Jos Dallas olisi mennyt seiskapeliin, olisi se ollut kuulemma erityisesti yhden miehen ansiota.

– Kyseessä on Khudobin! Ei Klingberg, ei (JoePavelski, ei Heiskanen. Muistakaa, että Khudobin oli varamaalivahti, kun ratkaisupelit alkoivat.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!