Ovetškin–Malkin, Thornton–Marleau, Matthews–Laine… Näinä vuosina tehtiin NHL:n kovimmat kärkivaraukset

© Kuva: Getty Images

Varaustilaisuuden lähestyessä The Athletic teki historiakatsauksen NHL:n kovimpiin 1. ja 2. vuoroilla varattuihin pareihin. Valinta kahden huippulupauksen välillä voi monesti olla vaikea, mutta useimmiten molemmista nuorista kuoriutuu kuitenkin varsin päteviä pelimiehiä.

Joskus jopa todellisia supertähtiä, jotka määrittävät yhdessä NHL:n huipputasoa yli vuosikymmenen. Tässä listan kärkiviisikko:

1. Guy Lafleur–Marcel Dionne (1971)
2. Alex Ovetškin–Evgeni Malkin (2004)
3. Mario Lemieux–Kirk Muller (1984)
4. Pierre Turgeon–Brendan Shanahan (1987)
5. Joe Thornton–Patrick Marleau (1997)

Tämän hetken paras NHL-pelaaja Connor McDavid sijoittuu Jack Eichelin kanssa sijalle yhdeksän. Heidän voi odottaa nousevan aivan listan huipulle uransa aikana. Sidney Crosbya jarruttaa kakkosvaraus Bobby Ryan, joten hän jää McDavidista jonkin verran.

Kaksikko Nathan McKinnonAlexander Barkov on toimittaja John Voglin mukaan valmiina nousemaan raketin lailla sijalta 17. Molemmat ovat juuri tulossa parhaaseen pelaajan ikään. Auston Matthews ja Patrik Laine miehittävät pari vuotta nuorempina sijaa 19.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!