Taas osunut Joel Kiviranta harvalukuiseen kastiin – suomalaiset juonivat Starsille ensimmäisen voiton

© Kuva: Getty Images

NHL:n ”suomalaisjoukkue” Dallas Stars on enää kolmen voiton päässä jääkiekon Stanley Cupista. Joukkue voitti sunnuntaiyönä taalaliigan ensimmäisessä loppuottelussa Tampa Bay Lightningin 4-1 siirtyen ottelusarjassa 1-0-johtoon.

Tähtipaitojen suomalaiset häärivät Tampan peikkona joukkueen jokaisen sinivalkoisen noustua tehoille. Joel Kiviranta iski maalin, Esa LindellMiro Heiskanen ja Roope Hintz puolestaan saalistivat jokainen syöttöpinnan mieheen.

Maailmanmestari Kivirannan toisen erän lopulla iskemä 3-1-maali nosti pelaajan harvalukuiseen joukkoon koko Dallasin seurahistorian mittapuulla. Vantaalaislähtöinen on vasta kuudes tulokas Starsin tai North Starsin historiassa, joka on pystynyt tekemään vähintään maalin Cupin finaaleissa.

Edellisen kerran tulokas on maalannut Dallasille finaalisarjassa tämän vuosituhannen alussa vuonna 2000. Kivirannan temppu ei siis todellakaan ole mitään jokapäiväistä herkkua.

Loppuottelusarja jatkuu tiistaiyönä kello 03.00.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!