NHL:n pudotuspelikarsinnat ovat viimein saatu päätökseen. Ottelusarjoihin mahtui aimo annos draamaa ja yllätyksiä.

Ennen varsinaisten pudotuspelien alkua NHLSuomi valitsi tähdistökentällisen kaikista pudotuspelikarsintojen ottelusarjoista.

Maalivahti: Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets

Joonas Korpisalo oli joukkueensa ehdoton ykköstähti Toronto Maple Leafsia vastaan. Ilman hänen erinomaista virettään Columbus Blue Jacketsilla ei olisi ollut mitään toivoa jatkoonpääsystä. Korpisalo oli kaivattu muuri ja pysäytti kiekot huimalla 95,6 prosentin varmuudella.

Vasen puolustaja: Quinn Hughes, Vancouver Canucks

Quinn Hughes jatkoi karsinnoissa siitä, mihin jäi runkosarjassa. Voi jopa sanoa, että puolustajanuorukainen otti valtavan askeleen eteenpäin. Hän oli Vancouver Canucksin johtava puolustaja tykittäen neljään otteluun tehot 1+5=6.

Quinn Hughes on ollut Vancouverin johtohahmoja läpi kauden. Kuva: Getty Images

Oikea puolustaja: Shea Weber, Montreal Canadiens

Montreal Canadiensin voittoon Pittsburgh Penguinsista vaadittiin kaikkien avainpelaajien valtavaa onnistumista. Yksi suurimmista tähdistä Shea Weber näytti olevan takavuosien tasolla. Hän piti Penguins-tähdet kurissa omassa päässä ja iski vieläpä tärkeitä tehoja oikeilla hetkillä. Neljään otteluun Weber merkkautti tehot 2+2 ja tehotilasto jäi peräti viisi pykälää plussan puolelle.

Vasen laitahyökkääjä: Ryan Nugent-Hopkins, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersin menestyksen puhutaan aina olevan kahden tähtihyökkääjän harteilla. Karsintasarjassa Ryan Nugent-Hopkins toi kuitenkin kaivattuja tehoja. Ykkösvaraus tykitti neljään otteluun tehot 2+6=8, mutta ei silti onnistunut auttamaan joukkuettaan jatkoon.

Keskushyökkääjä: Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Sebastian Aho näytti ensimmäistä kertaa urallaan todellisen supertähden elkeitä karsintasarjassa New York Rangersia vastaan. Hän iski kolmeen otteluun tehot 3+5=8 ja osoitti hurjaa halua ratkaista. Komein suoritus oli, kun hän ei heittänyt kiekkoa nöyrästi päätyyn, vaan kikkaili itsensä ohi Rangers-puolustuksesta ja maalivahti Henrik Lundqvistista.

Oikea laitahyökkääjä: Dominik Kubalik, Chicago Blackhawks

Dominik Kubalik pelaa vasta ensimmäistä kauttaan NHL:ssä, mitä ei uskoisi nuoren tshekin otteista. Hän toi ratkaisuvoimaa ja leveyttä Chicagon hyökkäykseen ollen seuransa tehokkain pelaaja karsintasarjassa. Neljään otteluun hän tykitti komeat tehot 3+3=6.